Otlu Kol Böreği

Giriş Tarihi 24 Nisan 2013, 00:00 Güncelleme 24 Nisan 2013, 17:04

İÇİNDEKİLER

MALZEMLER:

500 gram un+1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
250 gram çökelek
1 adet soğan
Yarımşar demet ısırgan otu,
hindiba, maydanoz
Tuz
Üzerine:
1 kase yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı

YAPILIŞI:

Bir kaba unu alıp, içine yumuşak margarin ve tuz ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Yarım saat dinlenmeye bırakın. Otları ince kıyın. Maydanoz, soğan, çökelek peyniri, pulbiber, tuz ve zeytinyağı ekleyip karıştırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp, yufkalar açın. Arasına karışım serip rulo yapın ve tepsiye dizin. Yağ ve yoğurdu çırparak hamurların üzerine ince şekilde sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.