Elma Soslu Fırın Tavuk

Giriş Tarihi 25 Şubat 2013, 00:00 Güncelleme 25 Şubat 2013, 10:42

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

Yarım tavuk (kemiksiz but ve göğüs)
Sos için: Yarım elma
4 yaprak fesleğen
2 adet sarmısak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy kabak (şerit kesilmiş)
Yarım havuç (şerit kesilmiş)
1 adet orta boy kırmızı biber (şerit kesilmiş)
1 avuç ince kıyılmış kırmızı lahana ve beyaz lahana
1 avuç elma dilimi patates

YAPILIŞI:


Tavuğun içini açın. Elma, fesleğen, sarmısak, zeytinyağını robotta karıştırın. Hazırladığınız sosu tavuğun içine koyup, orta ısılı fırında pişirin. Sırasıyla incecik doğranmış havuç, kırmızı lahana, beyaz lahana, kabak ve kırmızı biberi tavada soteleyin. Diğer taraftan patatesleri kızartın. Sebzeyi tabağa, tavuğu ise üzerine koyun. Patatesleri yemeğin yanında servis yapın.