SELÇUK YULA

SELÇUK YULA

Tarihi 9 Kasım 2012

Fener yola devam ediyor

Fenerbahçe sıkıntılı bir dönemde çıktığı bir maçı rahat bitirdi.
İlk 5 dakikada Volkan'ın kalesinde 2 tehlike yaşanınca yine "Ne oluyor" dedik. Ama sonra hem topa sahip olmada hem oyunu kontrolde üstünlüğü ele alan taraf oldu.
Beklenen goller de gecikmeden geldi.
Fenerbahçe son haftalarda M'gladbach ve Beşiktaş maçlarında iyi ve mücadeleci bir futbolla hem de bol gollerle sonuca gittikten sonra durgunluk dönemine girdi.
Burada 4 futbolcunun aynı anda sakatlanmasının rolü büyüktü. Dün Yobo, Meireles ve Mehmet Topal'ın aynı anda takıma girmeleri bize gene o maçları anımsattı.

ORTA SAHADA İDEAL ÜÇLÜ
Futbolda bir takımın beyni orta sahadır.
İyi çalışmazsa hiçbir şey yapamazsınız.
Fenerbahçe'nin şu andaki ideal orta sahası Meireles, Mehmet Topal ve önde Cristian'dır.
Dün de bu ideal üçlü sahadaydı ve Fenerbahçe son haftalardaki kötü gidişe hem skor hem de futbolla son vermiş oldu. Ve de puanını 10'a yükseltip liderlik koltuğunu perçinledi. Cristian önde oynayınca daha üretken oluyor.
2. golde Sow'a yaptığı asist çok iyiydi. İşte önemli olan orta sahanın forvete verdiği destekti. Yakın zaman aralığında aynı takımla 2 maç yapıldı. İlk maçta Volkan'ı sahanın en iyisi olarak işaret etmiştik.
Çünkü gerçekten 3-4 tane net pozisyonu kurtaran adamdı.
Ama dün Volkan'dan fazla söz etmiyorsak, Yobo'nun savunmayı toparladığından sözedebiliriz. İlk devre 2 golle soyunma odasına giren F.Bahçe 2. devre belki idare ederek ama mücadeleden hiç kopmayarak oynadı ve çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdı.