Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 15 Eylül 2015

Korkaklık ve Trabzonspor

Trabzonspor'a milli maç arasının iyi geleceğini, yeni katılan oyuncuların (Douglas, Marin) takıma uyum sağlayacağını, bilindik hastalıklarından (topu ileriye taşıma, kanatları kullanma) kısmen de olsa kurtulacağını düşündük.
Lakin bıraktığımız Trabzonspor'dan 75. dakikaya kadar daha kötü bir Trabzonspor ile karşılaştık. Devre arası belli ki ligin ilk iki haftasının kötüsü Kayseri'ye yaramış...
Şunu belirtelim. Cardozo var ise.
N'Doye var ise...
Marin var ise...
Öncelikle ofansif bir futbol oynayacaksın.
Yani Trabzonspor gibi sahaya çıkacak 'korkaklık' yapmayacaksın!
Kayseri, Trabzonspor'a bayağı iyi çalışmış. Orta sahadaki futbolcular -dayanışmaları sıfır olsa da- ileriye çıktığı anda hemen 2 futbolcuyla baskı yaparak, atak organizasyonlarını kesmeyi başardı. Trabzonspor ceza yarı sahasına bile gelemedi. Alan bulmakta zorlandı. Bekleri hücuma çıkartacak kanat organizasyonları yapamadı. Buna 75. dakikaya kadar kenar yönetimi bir alternatif geliştiremedi. Ne zaman ki Marin ve Cardoza oyuna girdi, seyir değişti. Maçı kazanmasını bildi.

AH O BASİT HATALAR!
Constant'ın soldan alınıp orta sahaya konulması çok yanlıştı. Çünkü onun sorunu yerini yadırgaması değildi. Ciddiyeti ele almadığı sürece nerede oynarsa oynasın amacına odaklanamıyor.
Buna psikolojik isteksizliğini de ekleyelim! Mbia ve Ekici'nin orta sahadaki durumu kafa karıştırabilir ancak o bölgede topa hükmedecek futbolcular arttıkça 'gizli isteksizlik' ortaya çıkıyor. Ekici hem formsuzdu hem de tembel oynadı. Yaratıcılıktan uzaktı. Mbia da yalnız kalınca 'basit hataların' kurbanı oldu.

MAÇIN EN iYiSi MARIN
Oyuna girdikten sonra herşeyi değiştirdi

MAÇIN EN KÖTÜSÜ DOUGLAS
Henüz hazır değil. Pozisyonlarda ağırdı.