Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 11 Şubat 2015

Futbol değil tiyatro!

"ARTIK futbol konuşalım" diyenler, futbolu konuşturmuyorlar… Şike sürecinin mağduru Trabzonspor'a, hakkını aradıkça 'sportmenliğe aykırı hareket etmekten' ağır cezalar veriliyor. Gariptir, şikeye karşı mücadele ettiğinde de şike yaptığında da aynı suçtan cezalandırılıyorsun! Son ceza gösteriyor ki, futbolun içerisindeki suç örgütünün uzantıları Trabzonspor'un başkanını 'futbolun dışına' atmak için düğmeye bastı. Gelelim maça. Trabzonspor, Fenerbahçe karşısındaki silik futbolundaki soru işaretlerini azaltma yerine yine artırma yoluna gitti. Orta koyulan oyun Trabzonspor'un hangi hedefiyle örtüşüyor, yanıt bulamadım. Ligdeki konumu sallantıda olan, kuruluş itibariyle de bu sezon için hiç değilse Avrupa'ya göz kırpan Trabzonspor, kupaya ayrı bir önem gösterir diye beklerken, yanılttı! Trabzonspor'un orta sahası Özer oynadıkça belli ki hep eksik kalacak. Oyunu özellikle ilk 60 dakika Trabzonspor rakip sahaya yıkmasına rağmen tek bir pozisyon üretilemedi. Mehmet Ekici hem aklıyla hem de temposuyla oyunu döndürüyor ama Özer'in silikliğinin cezasını çekiyor.

MESSİ GELSE NE OLUR!

Aytaç ise o bölgede daha da iyi olacağının sinyallerini verdi. Salih'e gösterilen kart, İstanbul takımlarının hangisine böyle kolay çıkardı, söylesinler de bilelim! Ama kabahat Trabzonspor'un!
Çünkü bu ligin kurallarını kabul ederek maçlara çıkıyorlar.
Sen Messi'yi de getirsen olacağı bu zaten! İnsanın aklına, "Yapılmış şikeye ceza veremeyen federasyon, Trabzonspor'un rakiplerinin yapmaya yelteneceği muhtemel şikenin önüne hakemlerle mi geçiyor?" sorusu gelmiyor değil! O zaman bunun adı "futbol" değil, "tiyatro"

MAÇIN EN iYiSi AYTAÇ
Yeni olmasına rağmen etkili oynadı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ METE KALKAVAN
Verdiği kararlarla çıldırttı. Kötü yönetti.