Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 30 Aralık 2014

Yazık

Trabzon'un kötü futboluna geçmeden önce, hakemi daha doğrusu hakemleri yazmam lazım!
Sevgili TFF... "Marka" diye bize, bizlere sunduğunuz bu ligdeki hakemlerinizin düdüklerinden buram buram pis kokular geliyor bilesiniz. Diğerlerini değil sadece Trabzonspor-Eskişehir maçını izlemeniz yeterli olacak.
Trabzonspor'un bariz golünü "dışarıdan" gerekçesiyle saymayan… Yediği ilk gol öncesi Yusuf'a yapılan faulü vermeyen… Ömer'in Belkalem'e dirseğini es geçen… İlk yarıda oyuna 4 dakika eklemesi gerekirken 1 dakikayla geçiştiren… Trabzon'u neredeyse her pozisyon bunaltıp, oyundan soğutan hakemleriniz var! Gerçi siz de biliyorsunuzdur neden böyle yaptıklarını ama yazıyorum işte! Tereciye tere satmak misali! Eskişehir, Trabzon'a çok iyi çalıştı. Mehmet Ekici'nin yokluğu da onlara ilaç oldu. Çünkü Mehmet'siz Trabzon çakılı oynadı. Ne topu döndürebildi, ne pas tercihlerini doğru yapabildi. Hareket kabiliyeti yoktu.

YANAL NE YAPSIN!


Trabzonspor, orta sahada Eskişehir'in dinamik temposuna yanıt veremedi. Mehmet'in yokluğunda yegane pozisyon yerleri kanatlardı.
Yapamadı! Bütün bunlara Özer'in savrukluğu, Yusuf'un kötü oyunu, Constant'ın kendinden bihaber tavırları, Belkalem'in çıkışı da eklenince, beklenen son geldi! "Eskişehir'in en iyi adamı kim?" diye sorsanız, kâğıt üzerinde "Erkan Zengin" cevabını verirsiniz. Ama Erkan neredeyse unutuldu. Yusuf ve İshak'ın olduğu kısmen de Mustafa'nın yer aldığı bu kanadı Eskişehir, sanki petrol bulmuş gibi kullandı. Resmen darmadağın ettiler. Baştan beri yazıyorum. Trabzon, kadro mühendissizliğinin getirdiği zulmü çekiyor. Bu yüzden Ersun Yanal'ın yapabileceği fazla bir şey yok. Elindekinin en iyisini kullanmaya çalışıyor. Şimdi Trabzonspor'un sahadaki net mevkiler için futbolcu sayısı bir elin parmağını geçmiyor ise bu işin altına imza atanlar, başını iki elinin arasına düşünmeli değil mi? Yani şu enkazın nasıl oluşturulduğu oturup bir konuşulmalı değil mi?