Ulaş ÖZDEMİR

ULAŞ ÖZDEMİR

ulasugras@gmail.com
Tarihi 19 Temmuz 2014

7'inci şampiyonluk!

Önceki gün Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u UEFA'ya şikayet ettiği dilekçesinde eski kulüp başkanı Sadri Şener'le ilgili tapelerin yerlerini bilinçli olarak değiştirdiğini, bu şekilde teşvik faaliyetleri yürüttüğü algı oluşturduğunu haberleştirdim. Trabzonspor'un da savunmasında buna vurgu yaptığını anlattım.
El Hakk! Sosyal medyada önce Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu'nun hakaretine uğradım sonra Murat Özaydınlı'nın beni kendi tarafına çekme çabasına, ardından taraftar hesaplarından hedef gösterildim. Küfürler, hakaretler, iftiralar gün boyu sürdü. Gazetem arandı, mailler atıldı... Tüm bunlar bir gerçeği haber yaptığım içindi. Niye bunları yazıyormuşum, niye bunları diyormuşum! Sanki bu ülkede 3 Temmuz hiç yaşanmadı.
Sanki bu ülkede Trabzonspor mağdur edilmedi. Sanki bu ülkede şikeden yargılanıp ceza alanlar itiraflarını ardı ardına sıralamadı, "Tapeler benim değil" diyemedi.
Sanki bu ülkede tarlalar sürülmedi, ekinler ekilmedi, çift dikişler atılmadı.

NEYMİŞ O GERÇEKLER
Şimdi Trabzonspor hakkında yapılan şikayeti kullanıp, saldırıyorlar.
Diyorlar ki, "Gerçekler artık saklanamayacak" Neymiş o gerçekler?
Trabzonspor'un, birinci ve ikinci Etik Kurulu raporlarından aklanması mı? PFDK'dan temiz çıkması mı? 16. ACM'de beraat etmesi mi? Tahkim'in ve Yargıtay'ın onaması mı? UEFA'nın "Temizsiniz" diyerek 3 yıldır bütün organizasyonlarına davet etmesi mi? Bunlar mı gerçek? Yoksa şu saydıklarımın tamamından cezalandırılanlar mı?

TIR GELİYOR ÇARPACAK!
Bugün kamuoyuna asıl fotoğrafı göstermiyorlar. UEFA'nın Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe hakkında başlattığı soruşturmayı 'rutin' bir işlem gibi göstermeye çalışıyorlar. Hâlbuki Türk futbolunu çok büyük tehlikeler bekliyor.
Senin liginde şike yapılmış kararları uygulamıyorsun. UEFA, CAS ve Astana kararlarıyla ilgili gereğini yapmıyorsun, küme düşürmüyorsun.
Mağdurun hakkını korumuyorsun.
Bu şu aslında... Üzerine 200 kilometre hızla bir TIR geliyor, çarpacak. Senin o TIR'ı görmemen, onun sana çarpacağı gerçeğini değiştirmeyecek oysaki...
Ama yok, kulağının üzerine yatıyorsun.
2010-2015 sezonunu oynatıyorsun.
Bu ligde olmaması gereken takımı şampiyon yapıyor, Trabzonspor'u da oynamaması gereken takımlarla oynatıyorsun!

KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN
Son olarak şunu söyleyelim.
Kimse kendini kandırmasın. UEFA, Fenerbahçe'nin şikesini araştırmayacak, bu sabit çünkü. Şike kararlarının neden uygulanmadığı yönünde bir soruşturma yürütecek.
Trabzonspor'u da soruşturacak.
Trabzonspor 6 kez olduğu gibi buradan da 7'inci kez aklanarak çıkar.
Hanesine de resmiyette 7'inci şampiyonluğu yazdırır.