LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 12 Mart 2017

Gemisini kurtaran kaptan

İki takımın taşıdığı pankartta şöyle yazıyordu: "Öfkeyle değil, saygıyla güzeldir futbol.." Bu anlamlı pankarta ben de "Futbolu akıllı oyuncularla oynamak güzeldir. Şımarık, laubali, disiplinsiz ve oyun zekası kısıtlı oyunculara yer olmamalıdır" ilavesini yapıyordum.
Hakemlerin eleştirildiği ortamda Fırat Aydınus müthiş güzel maçlar yönetiyor. Hakem Aydınus verdiği üç penaltıda haklıydı. İgor Tudor'un yerinde olsam Florya'da Chedjou- Tolga ikilisini çağırır ve "Neden elle oynayıp iki penaltı yaptırdınız. Bir bildiğiniz varsa ben de öğreneyim" diye sorarım. Yönetim ya da teknik heyet Chedjou-Tolga gibi oyuncuları disipline etmek istiyorsa bir ceza modeli geliştirmeli.
Özellikle Tolga, yaptığı penaltıya kadar koşu kalitesiyle ön plana çıkıp basit oynayarak göz doldurmuştu.

SELÇUK HERKESİ KURTARDI
Kaptan Selçuk İnan attığı muhteşem frikik golüyle sadece G.Saray'ı zafere taşımadı akılsızca iki penaltı yapan arkadaşlarını da kurtardı.
Tudor'un yeni sistemi doğru uygulanır ve oyuncular riskli pası düşünmez ise G.Saray rakip kalede ciddi pozisyonlar üretir. Bu sistemin işlemesi için sadece oyuncuların çok koşması yetmez sahaya çıkacak kadronun istikrarlı olması gerekir. Antalya ile G.Birliği maçlarının kadroları arasında ciddi farklar var.
3-4-3'lü sistemin üç zafer anahtarı var: 1-Kadro istikrarı.. 2-Oyuncuların oynama alışkanlığını kazanması. 3-Özellikle savunma oyuncularının sık sık değişmemesi… Bu sistemde en etkili isim güçlüyse Sneijder olur ve kanatlardan bindirecek Bruma, Rodrigues ve Yasin gibi oyuncuları rahat pozisyona sokar.

MAÇIN EN iYiSi SELÇUK İNAN
Golleri ve mücadalesiyle maçın adamıydı

MAÇIN EN KÖTÜSÜ TOLGA
Yaptırdığı penaltı affedilir gibi değildi.