LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 4 Haziran 2015

Tebrikler ve teşekkürler

Alkışlar Galatasaray'a..
Helal olsun Bursaspor'a..
Hamza Hoca'nın ve Şenol Güneş'in oyuncuları bizlere finale yakışır oyun izlettirdiler.. Birbirinden güzel goller izledik, kıran kırana geçen adrenali yüksek bir mücadeleye tanık olduk. Hem Galatasaray hem de Bursaspor kazanmak adına hücum futbolunu tercih etti.. Zafer Galatasaray'ın oldu ama Bursasporlu oyuncular da sahada kupayı kazanmayı hakeden bir alın teri döktü.. Dev finalde tüm oyuncuların ayak izleri vardı. Maçta kralların düellosu vardı; Kral Burak "Hat-trick" yaparak birbirinden güzel üç gole imza atarken, ligin gol kralı Fernandao belki tek gol attı ama birçok gol pozisyonunda Galatasaray kalesinin direklerine takıldı.. Sonuçta; kaptan Selçuk ve arkadaşları 15 yıl sonra bu sezon hem şampiyonluk kazanarak hem de kupa alarak Galatasaray'a tarihine adlarını altın harflerle yazdırdı.
Maçın hikayesini yazarsak; top iki kalede adeta mekik dokudu.
Biz yüksek tempodaki oyunu takip etmekten yorulduk, sıcak havada oyuncular koşmaktan ve tempo yapmaktan yılmadılar. Belluschi.
Josue, Bakumba ve Volkan Şen'in sürüklediği Bursa gol yollarında Galatasaray kalesini Fernandao ile fena yıprattı.. İlk dakikada gördüğü sarı kartttan sonra Sabri ile önce kavga eden ardından barışan Melo maç boyu sakin bir kimlikle orta alanı kontrol edip, savunmanın önünde dalgakıran oldu.
Büyük futbolcular büyük maçlarda sahneye çıkarmış; Selçuk, Sneijder ve Burak kaleci Sinan ile geceye damgasını vuran oyunculardı.
Kaleci Sinan'ın içine adeta Muslera kaçmış gibiydi. Galatasaray ile son maçına çıkan Sinan Bolat kurtardığı her pozisyondan sonra adeta adeta kalesinde devleşti ve tüm savunmaya güven verdi.