LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 22 Şubat 2015

Çok iyi iş çıkardılar

Tüm G.Saray-Sivas maçlarındaki gibi yine nefes kesen, mücadele gücü yüksek, heyecanı ve golleri bol bir maç izledik. İnsan sağlığını tehdit eden hava koşullarında oyuncular olağanüstü bir mücadele sergiledi. Isıtmalı zemin sayesinde G.Saray topu kullanma ve ayağa etkili pas yapma konusunda sorun yaşamadı.
G.Saray'ın kazandığı üç puanı zirve ateşini yanık tutma adına çok kıymetli buluyorum.
Rakipler, "Galatasaray Sivas'ta kesin kazanamaz" görüşündeydi.
Kaptan Selçuk'un müthiş oynadığı, bir gol atan bir de asist yapan Burak'ın çok çalıştığı, Yasin'in gollerde sahne aldığı, ön plana fazla çıkmamasına rağmen Sneijder'in önde top kaybı yapmaması, Muslera'nın dikkatli oluşu Galatasaray'ın Sivas'ta kazanmasının nedenleriydi.
Chedjou kritik pozisyonlarda çok dikkatliydi. Bruma-Sabri ikilisi aynı dili konuşurken ilk yarı Sivas'ın sol tarafından etkili bindirmeler yaptı.

2 DOĞRU 1 YANLIŞ

Olcan çok formda olduğunu deparlarıyla Aatıf'ın golü öncesi Olcan'ın hareketi faul değildi.
Melo'nun yokluğunda Hamit orta alanda rakibi karşılama konusunda vasattı ama buluştuğu topları çevre kontrolü yaptıktan sonra riske girmeden kullandı. Hamza Hoca'nın iki doğru bir yanlış hamlesi vardı. İki gole büyük katkısı olan Yasin'i çıkardıktan sonra Olcan'ı sol bekte bırakıp Telles'i sokup önde kullanması ve Emre Çolak'ı alması doğruydu. Telles'in Sneijder'in ara pasına fırlayan Burak'ın mühendis biçimi ortasını gol yapması takipçiliğinin başarısıydı.

MAÇIN EN iYiSi SELÇUK
Eski günlerinden adeta esintiler sundu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ UTAKA
Yakaladığı pozisyonları cömertçe harcadı.