LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 13 Şubat 2015

Burak ve Sneijder!

Hamza hocanın kadro tercihini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Galatasaray kupaya değer verdiğini kadro ciddiyetiyle belgeledi.
Hamza Hoca derin rotasyona gitmeyip Sneijder, Melo, Selçuk, Sneijder ve Burak gibi yıldızlarını tercih etti. Bu kadro tercihinin üç doğrusu vardı: 1-Uzun tatilin devre arası yarattığı fiziksel zafiyeti, "En iyi idman maçtır" felsefesiyle kapatmak.
2-Kadro istikrarını oluşturan oyuncuların birbirleriyle oynama ritmini yeniden kazanmalarını sağlamak.
3-Galatasaray 4 yabancıyla oynadı. Olcan, Hamza Hoca'nın elini güçlendirdi. Muslera, Melo, Chedjou ve Sneeijder'i "Banko" sayarsak Bruma ile Pandev'den biri hem ilk on bir için düşünülebilir hem de kulübede hamle oyuncusu olur.

Sol bek sorununu bir türlü çözemeyen Galatasaray'a Olcan ilaç olabilir mi?
Hamza Hoca, Olcan tercihiyle yanlıştan döndü. Galatasaray, Eskişehir'de kazanırken formsuz Telles'in çıkıp Olcan'ın sol beke geçmesinin rolü büyüktü. Olcan'la başlamak Konyaspor önünde Galatasaray'ın etkili hücum etmesini sağladı. Soldan sık sık bindiren Olcan'ın, Burak'ın arka direğe kestiği topa yaptığı kafa vuruşu çok kaliteliydi.

Burak'ın dönüşünün farklı skorda nasıl bir etkisi vardı?
Galatasaray Konya'yı yine farklı yenerken atılan gollerin zerafeti "Jenerik" olacak güzellikteydi. En değerli gol Burak'ın golüydü. Çünkü "İyileştim" dediği anda yeniden sakatlanan Burak'ın attığı şut çok sertti. Burak korkuyu kafasından silmiş ki; bu vuruşu yaparken ayağını kısmadı.. , Bruma'nın kanatta oynaması da hücum hattına dinamizm kazandırdı.

MAÇIN EN iYiSi SNEIJDER
Attığı goller gerçekten de muhteşemdi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ TARIK

Çok güçsüz. Her pozisyonda çalım yedi.