LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 10 Aralık 2014

Kabus sona erdi!

Galatasaray'ın bu sezonki Şampiyonlar Ligi macerasını nasıl değerlendirisiniz?
Galatasaray camiası, taraftarı ve futbolcuların bir daha hatırlamak istemedikleri kabus dolu Avrupa macerası nihayet bitti.
Türkiye'nin Avrupa'ya açılan en güçlü penceresi olan Galatasaray Devler Ligi'nde en kötü dönemini 1 puanla bitirirken kalesinde rekor düzeyde gol gördü.
Geriye dönüp bakmanın anlamı yok. Her dibe vuruşun parlak bir yükselişi olur. Galatasaraylı oyuncular da yöneticiler de tüm güçlerini artık lige ve kupaya vermeli.

HAMZA Hamzaoğlu ile 2 maçta çıkış yakalayan Cimbom'u Arsenal maçında nasıl buldunuz?
Galatasaraylı futbolcular Hamza Hoca ile birlikte ligde kendine gelirken taraftarların istediği frekansta top oynamaya başladı.
Ben bu tablonun Arsenal maçında sahaya nasıl yansıyacağını merak ediyordum. Ancak yarım saatte Arsenal "jenerik" olacak 3 tane gol atınca Galatasaraylı oyuncuların maçı döndürme şansı moral olarak yoktu.

GALATASARAYLI futbolcular çok ezildi Arsenal karşısında... Bunun nedeni nedir?
Türk futbolcularının en büyük eksikliği "Bireysel antrenmana" yeterince ilgi duymamalarıdır. Bu yüzden Arsenal kalesine atılan şutların kaleyi bulmaması oyuncuların bireysel vuruş zaafıdır.
Galatasaray da İtalyan hocalar döneminde unuttuğu rakibe önde basmayı yeniden hatırlamaya başladı.
En iyi savunma hücumdur sloganı Galatasaray'ın oyun felsefesiydi.
Hamza Hoca sayesinde Galatasaray artık bekleyen takım olmayacak ve önde baskı yapan kimliğine kavuşacaktır. Ayrıca Galatasaraylı oyuncular Hamza Hoca'nın antrenman tarzı sayesinde pas ve koşu kalitesi yüksek bir takım olacaktır.
Kadro istikrarı ve rekabet iyi oyunu körükleyecektir.