LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 14 Eylül 2014

G.Saray çok yavaş oynuyor

Galatasaray dün gece neden kazanamadı?
Deveye "Neden boynun eğri?" diye sormuşlar. Deve de "Nerem doğru ki!" şeklinde cevap vermiş. Galatasaray'ın Eskişehir karşısında hali "Deve"nin haline benziyordu. Bir takım bu kadar temposuz oynar mı? Bu kadar çok yan pas yapar mı? Koskoca Galatasaray'ın geriden oyun kurucusu Yekta olur mu? Kaptan Selçuk sorumluluk almazsa Galatasaray kazanabilir mi? Bu defolar Galatasaray'ın el ferini gibiydi. İnanın Mehter Takımı ile Galatasaraylı futbolcular "Yavaşlık" konusunda yarışa girselerdi geride kalırlardı.

Galatasaray'da hangi futbolcuların performansını yetersiz buldunuz?
Muslera, Semih, Chedjou, Tarık Çamdal hariç, başta Prandelli olmak üzere Burak dahil kadar herkes döküldü. Tarık Çamdal fizik olarak çok güçlüydü. İlk maçında etkili bindirmeler yaptı. Galatasaray takımı fizik olarak Tarık'ın gerisinde kaldı. Demek ki; Prandelli bu takıma yeterince yükleme yapmamış. Temposuzluk, yavaşlık, ağır oynama, çabuk düşünememe güçsüzlükten kaynaklanıyor.

Yeni transferleri nasıl buldunuz?
Medyada bir haftadır Pandev'in leblebi gibi goller attığı yazıldı, çizildi.
O zaman Pandev gibi tek vuruş ustası oyuna son 15 dakikada mı girer? Dzemaili çok koşan, çalışkan ama ağır bir oyuncu. İyi şut attığı söylenen İsviçreli'nin ilk yarıda Tarık'ın yaptığı asistte şut atmayıp pas vermesi akıllara zarardı, Bruna, Sneijder ve Zelçuk da şut akması gereken yerlerde pas vermeyi tercih ettiler.

MAÇIN EN iYiSi CHEDJOU
Kritik müdahaleleri ile başarılı oldu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ BURAK YILMAZ
Burak sahada döküldü. Çok formsuz.