LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 3 Şubat 2014

Felipe Melo ve Sneijder

* Galatasaray, G.Antep maçına göre neleri farklı yaptı?
Galatasaray'ın koşu kalitesi, topu kullanma beceresi, oyuna hakimiyeti, sahayı parsellemesi, rakibe karşı yapılan hücum pres, yardımlaşma, ayağa isabetli pas yapma, hücuma etkili ve hızlı çıkma top rakipteyken geriye çabuk dönme anlatılamayacak kadar güzeldi. Mancini nihayet istediği "Toplu hücum toplu savunma" felsefesini oyuncuları fazlasıyla yerine getirdi. Bu oyun Galatasaray'ın ligde döndüğünün ve ağırlığını koyacağının işaretidir. Galatasaray'da 100'üncü maçına çıkan Melo iki gole asist yaparken sahanın her santimine ayak bastı, koştu, çalıştı yine "Cesur yürek" olarak mücadele etti.

* Farklı galibiyette hangi futbolcular ön plana çıktı?
İyi oyunun temelinde Mancini'nin dörtlü savunma kalmasının etkisi vardı. Sabri sol bekte maç boyu müthiş bindirmeler yaptı. Eboue keyif verirken sık sık bindirmeleriyle göz doldurdu, attığı goldeki çalımı akıl doluydu. Mancini, orijinal pozisyonu stoper olan Hakan Balta'yı doğru hamleyle Semih'le partner yaptı. Hakan kısa mesafede oynadığından fazla enerji harcamadı ve yorulmadı.
Mancini'nin "Gözbebeği" Ceyhun 4-1-4-1 sisteminde savunmanın önünde "Acil durumlarda camı kırın" özelliğinde basit ve etkili oynadı. Ceyhun rakibi karşılarken, kazandığı topları görerek ve riske girmeden pasa dönüştürdü.

* Sneijder'in performansı ve golleri için ne düşünüyorsunuz?
Galatasaray'da alt yapı öğrencileri hatta başta Burak olmak üzere birçok oyuncu üç muhteşem gol atan Sneijder'in topa vuruş biçimini izlemeli hatta öğrenmeli.
Müthiş goller attı, servisler yaptı.
Onu izlemek herkes için ayrı bir keyif olmalı.