TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 16 Mayıs 2017

Psikolojik maç

Bursaspor, ligin şu anda en formsuz takımı. Sezonun bitimi imdadına yetişmese bu durumda küme düşecek kadar dağılmış durumdalar. Üstelik Batalla gibi en iyi oyuncuları yok ve son haftalardaki kötü sonuçlar yüzünden gençleri sahaya sürmüş.
Son yıllarda Beşiktaş düşmanlığı üzerinden taraftarlık kimliği oluşturduğu için maça özel önem vermek dışında motivasyonları ve hakemlikte yükselmenin en garanti yolu olan Beşiktaş karşıtlığı üzerinden yapan Bülent Yıldırım dışında da bir avantajı yok. Kısacası futbol dışı faktörler bir yana Beşiktaş oyuncu kalitesi olarak çok ağır basıyordu.
Beşiktaş'ın sorunu ise psikolojik ve teknik; bütün maçlara kötü başlıyor çünkü zihinsel olarak hazırlanamıyor ve oyun başlangıç planı olmadan çıkıyor. İki yıldır istisnalar dışında saldım çayıra taktiğiyle ilk yarı oynuyor.

HIZLI OYNAMALI
Aboubakar'ın kaçırdığı dışında pozisyona girmeden ve müdahale de edilmeden bir ilk yarının daha harcanıp, oyunun yine 2. yarıya sıkışması yapısal bir sorun ve bu durum futbolculardan kaynaklanmıyor.
Sivok'un Aboubakar'ı düşürmesi tartışmasız kırmızıydı ama hakem kariyerinin hakkını vermek zorundaydı.
Beşiktaş ancak hızlı oynadığı zaman etkili olan bir takım. 2. yarı hızlanınca oyunun rengi değişti ve gol geliyorum dedi.
Beşiktaş'ın yedek kanat oyuncusu olmadığı için tek hamle Cenk'in girmesiydi.
Aboubakar harika bir pasla Cenk'e gol attırdı.
Golden sonra geri çekilme hastalığı nüksedince Bursaspor nispeten oyuna ortak oldu ama gücü karşılık vermeye yetmedi.
Bursaspor taraftarı hayali düşmanı bırakıp, kulübü Fenerbahçe'nin alt yapısı haline getirip iflasa sürükleyenlere bakıp gerçeklere dönmeli artık. Sahaya bu kadar patlayıcı nasıl sokuldu, bu rezilliğin sorumlusu kim?

MAÇIN EN iYiSi ABOUBAKAR
Attı, attırdı ve çok hevesliydi. Müthiş.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ KUBİLAY
Kaçırdığı gol, kötü oyununun tuzu biberi oldu.