TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 8 Mayıs 2017

1-0’a yatılmaz!

F.Bahçe öncelikle orta sahada Beşiktaş'ın pas trafiğini kesmeyi düşündüğü için Oğuzhan başta olmak üzere oyun kurmak isteyen her oyuncuya iki kişiyle baskı yaparak maça başladı. Beşiktaş ise çok yazdığım yumuşak orta saha zaafını Atiba'nın pozisyonunda Tolgay'ın Souza ve Alper'e karşı sert oyunuyla gidermeyi düşünmüş.

KORİDOR YAPTI
Fenerbahçe'nin ilk maçtaki gibi ilerde baskısı işe yaramadı çünkü Tolgay, Atiba'dan farklı olarak marifetli oyuncu. Atiba'yı sıkıştırdığınız gibi Tolgay'ı sıkıştıramıyorsunuz. Fenerbahçe ilk 15 dakika sonrasında orta sahayı verince oyun tamamen Beşiktaş'ın kontrolüne geçti. Fenerbahçe'nin orta sahaya destek olarak defansını ileriye doğru çıkarması Beşiktaş'ın boş saha bulması demekti. Quaresma bu sayede geniş alanda İsmail'i katlaya katlaya geçti ama Aboubakar ve kendisi son vuruşları yapamadı derken son anda bu şekilde gol geldi.

BABEL ETKİSİZDİ
Babel ise hücumda etkili olamadı ama Lens'i kapatarak Fenerbahçe'nin en önemli silahını maç boyunca kilitledi. İsmail'in Quaresma karşısındaki aczine müdahale etmeyen Advocaat, Tolgay ve Quaresma kadar golün hazırlayıcısıydı. Hasan Ali'nin Babel'i düşürmesi çok net bir penaltıydı ama işte malum Fırat Aydınus...

QUARESMA İŞTAHLIYDI
Fenerbahçe'nin bekleri değiştirip Beşiktaş'ın üzerine gelmesini beklemesi, Beşiktaş'ın ise vitesi boşa atmasıyla 2. yarının ilk 20 dakikası oyun uykuya daldı. İki taraf da sonucu değiştirmek için büyük bir gayret içinde görünmezken sadece Quaresma'nın oynama iştahı devam etti.

SORUN TEKNİK
Aboubakar'ın çıkıp Cenk Tosun'un girmesiyle Beşiktaş hamle üstünlüğünü ortadan kaldırdı. Beşiktaş'ın geriye çekilip 2. golü aramaması faciayı getirdi. Yoksa futbolda her şey olur ama sorun 9 kişide bile 1-0'a yatmaya çalışmaktı. Marcelo büyük takım oyuncusu değil diyen maalesef sadece benim. Beşiktaş'ın teknik direktör sorunu var.

MAÇIN EN İYİSİ QUARESMA
Disiplinli olsaydı Barcelona'da oynardı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ İSMAİL&ADVOCAAT
Fenerbahçe onlara rağmen puan aldı.