TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 11 Eylül 2016

Hoşgeldin Caner

Niye böyle bir 11 çıktı, Şenol Güneş salı akşamını mı düşündü?
Bu soruların cevaplarını Şampiyonlar Ligi maçında öğreneceğiz. Şimdilik, rakip zayıf olduğu için muhtemelen rotasyon yapıldı diyebiliriz.
Beşiktaş, kendisiyle eksi yönde sıklet farkı olan takımlara karşı çok rahat kazanıyor. Çünkü Beşiktaş'ı ancak kendi sahasında basarak ve hızını, pas trafiğini keserek durdurmak mümkün. Bunun için de belli bir güç gerekiyor. Biraz zorlu rakiplere karşı çok zorlanmasının nedeni de bu zaten.
Karabük ligin mütevazı takımlarından birisi. En etkili forvet oyuncuları Yatabare'nin olmaması hücumda büyük eksiklikti. İyi bir hocaları var, zamanla daha güçlü ve dişli bir takım olacaklar.
Ceyhun'un performansı takımın yerini de belirler.
Sezonun en iyi transferi hiç kuşkusuz Caner. O da son gün adeta Inter'in ikramıyla hiç hesapta olmadan neredeyse tesadüfen geldi.
Daha sakin, kart görmeden oynarsa Beşiktaş'a çok katkı yapacak.
Gökhan, Fenerbahçe'deki iyi günlerinden çok uzakta. Güçsüz ve eski hızında olmadığı için kanat bindirmesi yapamıyor. Kendisi de farkında olduğu için tedirgin ve özgüvensiz oynadı.
Marcelo kafa topu dışında hiç güven vermiyor. Tosic için kanaatimiz belli.
Sol bek yerine stoperde daha iyi ama aslında Beşiktaş oyuncusu değil.
Olcay topun sahibi olduğu için banko oynatılıyor olabilir.
Başka bir izahı yok.
Bu anlamsız ısrar, Pektemek ve Tolga örneklerinde olduğu gibi seyircinin gönül bağının kopmasına yol açabilir. Taraftarın futboldan anlamadığını sanmak büyük hatadır. Belli çevrelerin şişirdiği Talisca, Sosa'dan iki gömlek altta bir futbolcu. Sürekliliği de yok, sadece spektaküler bir-iki hareketle Beşiktaş'ta oynanmaz. Adriano ondan daha iyi oyuncu.

MAÇIN EN iYiSi: CANER
Kanat bindirmesine hasreti gideriyor.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ: OLCAY
Olcay, hoca kontenjanından oynuyor.