Tarihi 20 Mart 2010

Aşk-ı Memnu değil, 'imkansız aşklar yalısı'

Kaç haftadır Aşk-ı Memnu'nun ilişkiler yumağının nasıl iyice karıştığını izliyoruz. Aşk-ı Memnu'ya yani Türkçe meali ile yasak aşka odaklanırken Behlül ile Bihter arasına kaç imkansız aşk girdiğini de izliyoruz. Ziyagil Yalısı, aslında imkansız aşklar yalısı...
İlişkilere şöyle bir göz atarsak imkansız aşkların yasak aşkı hem engellediğini hem de körüklediğini görmek mümkün... En başından başlarsak, Adnan Bihter'e aşık, Bihter Behlül'e! Nihal'in Behlül'e duyduğu aşk ise 'mümkün' görünse de karşılıksız. Ayrıca Behlül'e tutkuyla bağlandıktan sonra yok olan bir de Elif vardı mesela. Elif'e ise Hilmi Önal aşıktı. Behlül aynı zamanda Peyker'in de bir dönem imkansız aşkı!
Adnan Bey, öncelikle Firdevs Hanım'ın hedefindeydi. O genç ve güzel Bihter'i seçti. Bu arada burnunun ucundaki Matmazel'in imkansız aşkını evlendikten sonra fark etti.
Behlül'le nişanlı Nihal aslında şoför Beşir'in imkansız aşkı... Beşir ise Cemile'nin en büyük tutkusu! Işin ilginç yanı bütün bu ilişki yumağının aynı yalının içinde yaşanıyor olması. Herkes sevdiğine dokunacak kadar yakın ama elini uzatamayacak kadar uzak!
Bir de hikayenin geldiği noktada Behlül'ün vazgeçtiği, Adnan'ın gözden çıkardığı Bihter, aslında bu ailenin 'en yalnız' insanı! Zira Beren Saat, yalnızlığın pençesindeki hırslı ve güzel Bihter'in sinir krizini başarıyla canlandırdı. Bu sahne de 'unutulmaz'lar arasına girecektir.