Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 16 Nisan 2017

Aşk mı mantık mı?

Selda abla yaklaşık 2 yıldır deli gibi aşık olduğum bir genç var. Ama kedi-köpek gibi kavga ediyoruz. Hiç geçinemiyoruz. O tam tersi bana karşı ilgisiz ama ayrılmıyor da. 22 yaşıma geldim, bıraksam hep böyle devam edecek. Şimdi biri var bana aşık oldu, görücü gelmek istiyorlar. Durumları iyi, iyi hayat yaşarım. Tabi diğerini aklımdan çıkarabilirsem! Beni seven biriyle mi evleneceğim yoksa benim sevdiğim biriyle mi? İki arada kaldım. Ne olur bana fikrinizi söyleyin. Herkesten yorum bekliyorum. Rumuz; T.Tanır

S.U. CEVAP; İkisini de bırak yoluna yalnız devam et... Bu yol sadece sana ait olsun. Bak meslek lisesi bitirmişin, önce işe gir, başarının tadına var, kendine güvenin gelsin.

EVLİLİK KAÇMIYOR
Geride bıraktığın iki namzede de kafan takılmasın, tek taraflı sevgiyle yuva kurulmaz. İlle de 'aşk veya mantık' seçimi yapmak zorunda değilsin yani. Neden ikisini de aynı erkekte bulmayasın ki?

KADIN DA ÖZGÜRDÜR
Kızlara da özgürlük tanıyalım. Neden erkekler evlenmeden ilişki yaşıyor da kızlar yaparsa kötü oluyor? Artık 2000'li yıllardayız. Avrupa'nın dibindeyiz. Ayrıca kadın kadındır, Avrupalısı Türk'ü mü olur? Özellikle erkeklere sesleniyorum, bir kız 'hayatında üç-beş iki ilişki yaşadı' diye nişan atılmaz. Bunun kime zararı var ki? Rumuz; Lale

S.U. CEVAP; Elbette kadın her şekilde erkekle eşittir. Ama toplumlar arası 'görüş ve inanış' farkını yadsıyamayız. Hele de söz konusu, genç kızlarımızın birden fazla 'ön evlilik' yaşamaları ise. Bu en başta o genç kızı yıpratır. Çünkü bizlerin yetiştirilme şekli, "Hadi bunu da deneyeyim, yok anlaşamadım öbürüne de bakayım" şeklinde olmaz, olamaz. Ayrıca özgürlüğü bu kadar dar kalıplara sokmayalım.