Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 30 Kasım 2015

Kokarcayla mı evleniyorum?

Evlenmeyi düşündüğüm bir genç var. Son buluşmamızda bizim orada bir koruluk var oraya gittik. Ağaç altında otururken başımı göğsüne dayadım. İlk kez yakınlaştık yani. Ama çok kötü ter kokuyordu. Kendisine aşığım, diğer bakımlardan çok iyi anlaşıyoruz. Bir tek bu yüzden ayrılmam doğru olur mu? Ya evlendikten sonra da yıkanmaz ve ter kokarsa? Veya başka olumsuzlukları varsa nasıl anlayacağım. Lütfen bir akıl ver abla. Rumuz; Mersin

S.U. CEVAP ; Aslında bunu anlamanın en kesin yolu, bir süre aynı evi paylaşmak. Ama ülkemiz gelenekleri buna katiyen izin vermez. Verse de, bir genç kızın 'koca namzedini tanıyacağım' diye her seferinde biriyle yaşaması o kızı ruhen çökertir.

ÇAKTIRMADAN İKAZ ET
Tabii şimdi adama 'ter kokuyorsun' da denmez. Ama bir tek bu nedenle de evlilikten vazgeçilmez. En iyisi ortaya şöyle bir laf at; "Arkadaşım Sema, nişanlısı ter kokuyor diye yüzüğü atmış!" Bakalım tepkisi ne olacak?

GERÇEKTEN SEVİYOR MU?
Selda abla abimin bir arkadaşı var, ona çok aşığım. Kendisi de bana karşı ilgisiz değil. Ama benim teyze kızına demiş ki, "Daha çoook büyümesi lazım!" Yaşı büyük her an evlenebilir. Zaten başka kızlarla görüşüyor. Mesaj atıyorum, karşılık veriyor ama öylesine. Aşkımdan ölüyorum, beni sevdiğini nasıl anlarım? Rumuz; Kelebek kız

S.U. CEVAP; Kız kelebek kendine gel, ne demek bu yaşta 'aşkımdan ölüyorum'lar filan?' Çocuk belli seni kardeşi kabul etmiş. Derhal düş yakasından ve yaşıtlarına takıl. Bu işler için büyümeği bekle. Hem sen abinden korkmuyor musun? Yeni nesil çok cesursunuz vallahi.