Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 4 Eylül 2015

Akıl verin bana!

Selda abla okurlarınıza iğrenç gelebilir, ben sözlümü feci halde aldatmayı düşünüyorum. Bir buçuk yıldır, çıkmadığı kız kalmadı.
İhtiyaçtanmış. "Evlenince yapmayacağım" diyor. Ben de istiyorum ki, ne hissettiğimi bilsin.
Çok öfkeliyim. Eski mahallemizden bir çocuk var, ara sıra karşılaşırız. Bana hala aşık. Acaba bir kere görüşsem kızgınlığım geçer mi? Rumuz; Alacalı

S.U. CEVAP; Evet geçer. Çünkü onun yerini öyle bir utanç ve pişmanlık alır ki, öfkenden eser kalmaz. Bir de diyelim ki oğlanla buluştun, pastanede sütlaç yediniz ve sen de böylece öcünü almış oldun. Peki bu eylemi sözlüne anlatamayacağına göre, intikam bunun neresinde?

EVLİLİK ÖNCESİ SADAKAT

Diğer meseleye gelince, toplumun büyük kesimiözellikle erkekler- nişanlını haklı bulacak bir fikriyata sahipler; evlenmeden önce her şey mubahtır! Sen sormadan söyleyeyim, aynı hak biz kadınlara tanınmaz, çünkü biyolojik yapılarımız farklı.

KARIMI AİLEMDEN KORUYAMIYORUM
Selda abla sen benim büyüğümsün, kaynana - görümce işlerinden anlarsın. Biz eşimle birbirimizi çok seviyoruz, kendisine güveniyorum. Ama ailem diyor ki 'çocuğum, karımın benden önceki nişanlısındanmış!' Test yaptırmayı karıma hakaret addederim ama bir şeyler yapmalıyım. Rumuz; Çaresiz

S.U. CEVAP; Bunlar ciddi ithamlar ve belgelerle ispatlanması gerekir. "Bu fikri cahilce buluyorum ama onur ve gururumuz için bunu yapmalıyız" diyerek eşinizi razı edebilirsiniz. Aksi taktirde sizin, ailenizle ilişkinizi koparıp, uzaklara göçmeniz gerekir. Ki bunu hiç birimiz istemeyiz. Yalan yanlış bir takım duyumlar yüzünden çocuğunuz neden babaanne ve dedesini görmeden büyüsün ki!