Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 5 Ağustos 2015

Adı; Kleptomani

Benim, daha doğrusu kız kardeşimin büyük bir sorunu var. Kendisi 33 yaşında iki çocuk sahibi. Önceleri bizlerin eşyalarını çalardı, duydum ki mağazalarda da aynı kötü davranışı yapıyormuş. Kleptomani diye bir kılıf uyduruyor. Ama küçükken de bakkaldan çalardı bu insan. Ben yeğenlerime acıyorum. Kendisini evime sokmuyorum daha. Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Rumuz; Nezihe M.

S.U. CEVAP; Öyle hassas bir durum ki peşin hükümlü olmamak lazım. Üstelik suçladığınız insan canınız ciğeriniz. Bildiğim kadarıyla kleptoman; ihtiyacı olmadığı halde çalan hastaya denir.
Mailinizde detaylı bilgi yok. Olsa de benim bu konuda edecek lafım yok. Lütfen durumu bir uzmana anlatın ve kardeşinizle ilgili kararınızı öyle verin.

BEN NE YAPARDIM
Gerçekten 'hırsızlığı uğraş edinmiş bir kardeş', başa gelen en büyük felaket olmalı.
O kız kardeş mesela kocasını aldatsa, araya girer en azından ne yapayım aşık olmuş dersiniz.
Ama bilerek ve isteyerek yapılan hırsızlığın insan nesini savunabilir ki?

HEYECANDAN YAZAMIYORUM
Lisede okuyorum Selda abla seni çok seviyorum. Spor hocamızla tatillerde de görüşüyoruz.
Geçtiğimiz hafta bulunduğum tatil beldesine geldi. Eskiden de boş değildim ama galiba Ankara'ya aşık olarak döneceğim. Seni kendime öyle yakın hissediyorum ki, paylaşmak istedim. Rumuz; Bembeyaz

S.U. CEVAP; Bekarsa, yaş farkınız uygunsa, o da sana karşı aynı temiz duyguları besliyorsa şansınızı deneyin. Ama tabi senin lise hatta üniversite bittikten sonra. Aksi taktirde o genç adamın hayatıyla oynar, kendi parlak geleceğini de yok edersin.