Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 5 Temmuz 2015

On yaşında bir kadın!

Selda abla hep kız çocuğum olsun istedim ama Allah vermedi. Şimdi ablamın kızıyla özlemimi gideriyorum. Daha doğrusu çocuk yüzünden kavga etmeden önce. Kendisine çok karıştığımı, ukalalık ettiğimi söylüyor. Oysa kızı o kadar hatalı yetiştiriyor ki ben de ister istemez müdahale ediyorum. Yavrucağı görseniz, 10 yaşında ama kırıtkan küçük bir kadın. Şimdiden makyaj malzemeleri var. Böyle giderse okumayacağından korkuyorum. Rumuz; Özlem

S.U. CEVAP; Uzmanlar, çocuklarımızın sağlıklı cinsel gelişimleri için 'kadınsı' veya 'erkeksi' motifleri kullanmamızı öneriyor. Ama aşırıya kaçmamak şartıyla. Bu yüzden haklısınız, yeğeninizi biraz farklı yönlendirmek gerekebilir.

SPOR KURTARICIDIR
Kaldı ki; dantel elbiseli, altın küpeli, 'benim kızım çok güzel oryantal yapar teyzesi' şeklinde bir görüntü her zaman iticidir. Bence ideal olan; bir gencin yaşının tüm doğallığıyla, çantası omuzunda spora gitmesi. Uzmanlar da zaten, sağlıklı ruh gelişimi için şarttır diyor.

ANNEM BENİ SEVMİYOR
15 yaşındayım erkek kardeşim 14. Babamız yok. Annem en çok kardeşimi seviyor. Çünkü her şeyi bana yaptırıyor. Kardeşim oturuyor, ben hastayken kapı açmaya beni yolluyor. Rumuz; Sumru

S.U. CEVAP; Çok şaşıracağın bir şey söyleyeceğim. Bazı kadınlar erkekleri kendisinden üstün görür. Büyük hatadır ama böyledir. Annen ikinizi de seviyor emin ol ama kardeşini 'evin reisi' olarak yetiştiriyor belli ki.