Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 27 Nisan 2015

Genelleme yapamazsınız!

Selda hanım geçenlerde 'menopoz'la ilgili bir görüş belirtmiştiniz, yanlış anlamazsanız bir itirazım olacak. Dediniz ki, "Menopoz, biz kadınların kendimizi yalnız hissettiğimiz, genç erkeklerin ilgisiyle başımızın döneceği bir dönem!" Genelleme yapmanız ne kadar doğru acaba?
Ben şahsen hangi yaşta olursam olayım kendimden küçük bir erkekle asla birlikte olmam. Şu anda 42 yaşındayım. Rumuz; Neval

S.U. CEVAP; Haklısınız Sevgili Neval, işin içine tüm kadınları katmam hata olmuş. Üstelik ben de 'genç birinin aşırı ve ısrarlı iltifatlarından rahatsız olan ve altında art niyet arayan' bir 'orta yaş' kadınıyım. Yalnız bir şeye itirazım olacak, 'kendimden küçük biriyle asla birlikte olmam' diyerek büyük konuşmayın. Malum her şey biz insanlar için.

ELLİ YIL ÖNCEYDİ!

50 yıl önce Adana-İstanbul arası otobüsle giderken tanıştığım bir kızı arıyorum. Yolculukta dostluk kurmuştuk. Şimdi o da benim gibi çocuk ve torun sahibidir. Bu satırlar gözüne çarparsa lütfen sizi arasın. İ. B. /Adana

S.U. CEVAP; Sevgili okurum, hak verirsiniz ki hanımefendinin adını yazamazdım. Ama Takvim okuru ise zaten anlar.
Da beni endişelendiren o hanımefendinin şu anda evli olup enişte beyin de hayli kıskanç bir mizaca sahip olma ihtimali. İster misiniz topu-tüfeği kuşanıp peşimize düşsün, "Benim hatunla ne alıp veremediğiniz var" diyerek... Temennim, yol arkadaşınız da inşallah bekardır ve sizi unutmamıştır.