Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 18 Nisan 2015

Aşk enerjisi

Abla ben 16 yaşında güzel bir kızım. Ama şanssızım. İki kere aşık oldum, ikisi de beni bırakıp gitti. Gittiği kızları görseniz, kestiğim tırnak olamaz. Kendimi çok umutsuz ve bitkin hissediyorum. İnsanlarla ilişkimi kestim. Bir tek internet. Hayatı sevmek istiyorum. Belki aşkım bana dönerse... Rumuz; Oooooof

S.U. CEVAP; Kendini bitkin hissetmen bahardan olabilir.
Çünkü aşk, ayrılırken bile enerji getirir vücuda, ruhtaki inişler, çıkışlar yüzünden. Uyuz bir yaşam, insanı çabuk öldürür. Tabii bunları daha büyük yaştaki gençler için söylüyorum. Sen henüz çocukluktan bir adım uzaklaşmışsın ve yaşıtların pelüş tavşanlarıyla uyuyor. Ne demek iki kere aşık oldum?
Hangi ömre sığdırdın bunu? Demek istiyorum ki senin ki bir çeşit hoşlanma.
Gerçek aşkınla tanıştığında anlayacaksın ancak. Şimdi hadi bakalım ders çalışmaya.
Sana bunlar lazım, biliyorsun.

BİR MAAŞLIK BENZİN!
Selda Hanım parasızlıktan evlenemiyorum. Gelin adaylarının beklentisi yüksek. Bir de evlilik programına çıkıp, gelen talibe diyor ki kadın, "2.5 bin TL maaşın benim arabamın benzinine yetmez!" Kızların gözü zaten yüksekte bir de bunlar kötü örnek oluyor. Üstelik de söyleyenler görünüş itibariyle halk tipi, yani artist kadar güzel olsalar neyse. Sizden ricam, büyük yazın! Burası İsviçre değil ki maaşlar 10 bin TL olsun! Kızlarımız da İsviçreli kızlar değil kusura bakmasınlar. Rumuz; İsyan

S.U. CEVAP; Her ne kadar sarışın olsam da, Türk kızlarının esmer güzelliğini kimseye yedirmem, sevgili okurum. Ama diğer konuda haklısın, bir gurup gelin adayımız evliliği 'hayatlarının güvencesi olarak görüyor!' Bu tipler, çalışıp masrafları paylaşmaya yanaşmayan, bir elim yağda bir elim balda olsun diyenler. Ama içlerinde, asgari maaşla geçinmenin hayli güç olduğunu ve hayat şartlarının ne kadar zor olduğunu bilenler de var. Ekran konusunda haklısınız, bazen beklentileri yükselten örneklere rastlayabiliyoruz. Size mütevazı bir gelin adayı diliyorum.

ÇOCUKLUK AŞKIM
Ablacım sevdiğim kızla aynı mahallede büyüdük. Hep birbirimize aşıktık. Annem yemek yemem için derdi ki. "Seni G. ile evlendireceğiz hadi yut lokmanı!" 19'uma bastığımda görücü gittik. Ailesi okey dedi ama kız istemedi. Niyesini tam söylemiyor. Okulu bahane edemez, ikimiz de liseden sonra çalışmaya başladık.
Başka bir erkek olamaz, her an takipteyim. Ben bu kızı almazsam ölürüm. Acı çekiyorum abla. Rumuz; Mavişim

S.U. CEVAP; Böyle acılardan insan ölmez. Ayrıca acı çekmeyen yoktur. Aksi takdirde mutluluğun ne demek olduğunu anlayamayız. Tabii gönül isterdi ki her şey yolunda gideydi ve siz mutlu mesut yuvanızı kuraydınız. Ama hayat bu, bazen işi yokuşa sürebiliyor.
Bu durumda yapacağın tek şey var; beklemek, bu arada kızı bunaltmamak ve güzel tavır sergileyip kendine yeniden aşık etmek.

BENİM AL YAZMALIM
Selda abla hayatım "Al yazmalım" filmi gibi. 7 yıl önce aşık olarak evlendim.
Beni bırakıp başka biriyle oldu. Evladımız 5 yaşında, görücü usulü evlilik yaptım yeniden. Şimdiki eşim kızıma çok iyi babalık yapıyor. Eve çok iyi bakıyor, bana da iyi davranıyor. Ama çocuğumun babası yeniden çıktı ortaya. Kızı görme bahanesiyle geliyor. Beni unutamadığını söylüyor. Aklım karıştı. Birbirimize çok aşıktık gerçekten. Rumuz; Servi boylum

S.U. CEVAP; "Emek ve sevginin, aşka galip geldiği" demek ki sadece filmlere konu olmuyormuş. Sizin durumunuzda da, kazanan emek+sevgi olmuş. Bir kadını çocuğuyla ortada bırakıp gidebilen bir erkek, o çocuğu ve o kadını hak etmiyordur.
Size şimdiki yuvanızda mutluluklar diliyorum. Ama kızınızı öz babasından da uzak tutmayın.