Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 2 Nisan 2015

Kıskançlık geçer mi?

Kıskanç bir adamla birlikteyim. Üvey kardeşimi bile "O da bir nevi erkek" diyerek sorun yapıyor. Ona kalsa hiç evden çıkmamam lazım.
Ben üniversitede okuyorum.
En samimi arkadaşlarımla okul dışında görüşemiyorum. Ama bu devirde onun kadar iyi, şefkatli bir adam bulamam. Üzerime titriyor, bir dediğimi ki etmiyor.
Evlilik hayalleri kuruyor. Sizin gibi aydın ve tecrübeli birinin fikrini merak ettim. İleride sorun olur mu? Rumuz; Nedensiz

S.U. CEVAP: "Seni o kadar çok seviyorum ki kimseyle paylaşamıyorum" cümlesinin altında yatan bir gerçek vardır; "Ben kendime güvensiz biriyim, sen başka erkeklerle görüşürsen bendeki her türlü eksikliği fark edebilir ve benim ne kadar bencil biri olduğumu anlayabilirsin, seni elimden kaparlar! Ben bundan sonra senin gibisini bulamam!"
Ayrıca, "Başka erekler sana sadece cinsel obje gözüyle bakabilirler..."
Sevgili okurum son karar senin ama "İleride kıskançlığı azalır" diye kesin kararlara hemen varma. Kıskançlık için psikiyatrik tedavi çare olabilir.

BEN DE ŞİŞKOYDUM

Işın Karaca'yı okurken aklıma kendi ilişkim geldi. Işın hanımın 20 yıllık kankası birden bire sanatçımıza ilanı aşk etmiş. Benim de küçüklükten arkadaşım durup dururken evlenelim dedi. Eskiden çok hoşlanırdım ama benimle şişko diye alay ettiği için dayağımı yemişliği bile var. Şimdi nasıl kocam derim bilemedim. Işın hanımla bir başka benzerliğimiz de ikimizin de şişmanken zayıflamamız. Bu adamlar neden biz kiloluyken evlenme teklif etmediler, akılları şimdi mi başlarına geldi? Ne yaparsam yapayım bunu aklımdan çıkaramıyorum.
Evlenince unutur muyum, yoksa hırsa mı dönüşür bilemedim... Aslında ideal bir koca adayı. Rumuz; Fidanız fidan

S.U. CEVAP: Evlatlarımız doğaları gereği biraz acımasız olurlar. Biraz da çevrelerinin değer yargıları önemli. "Şişko kızı" beğenen bir çocuk, arkadaşları arasında alay konusu olabilir. Kaldı ki fiziki görünüm yetişkinler için de öncelik sebep. İşte bu yüzden, görünüşü geçen ve önemli olanın daha derinlerdeki iç güzellikler olduğunu bilen adamlara 'Adam' diyoruz ya. Sizin anlamanız gereken, sevgilinizde bu adamlık var mı yok mu?

50 YIL GEÇTİ AMA...

Selda Hanım size tuhaf gelmesin ama ben yıllar önce aynı mahallede oturduğumuz halde bir türlü hislerimi açamadığımdan ve bu yüzden başkası ile evlenen Mahinur isimli bir komşu kızını aramaktayım. Sizin yardımınızla bulup evlenme teklif etmek istiyorum. İki sene önce ortak bir ahbabımızdan duyduğuma göre eşinden yine yıllar önce boşanmış. Ama nerede oturduğuna dair hiçbir bilgim yok. Aşkın da yaşı yok. İstirham ediyorum mektubumu yayınlayın. Zeki Uğurkaya/ İST.

S.U. CEVAP:
Emriniz başım üstüne Zeki amca... Ama hak verirsiniz ki hanımefendinin soyadını ve oturduğunuz semti yazamazdım. Bilinmez belki de yeniden evlenip torunlara karışmıştır. Ve hatta enişte bey asabi bir mizaca sahiptir. Şimdi durup dururken insanların aile saadetiyle oynamayalım değil mi? Ama gönlümün bir tarafı da istiyor ki; "Gelin adayımız" inşallah bekardır ve mutlu bir izdivaç yaparsınız... Bizi de çağırırsınız herhalde...

ÖZGÜRLÜK RÜYA MI?

Merhaba Selda Hanım, Hatay kapalı Cezaevi'nde kalıyorum. Maddi dururumdan dolayı avukatım yok. Hayırsever bir avukat yok mu? Dosyamı inceleyip bana bilgi verebilir mi? Çıktığımda ömür boyu hizmetine koşarım söz. Hatay Samandağlıyız, yardımsever insanlar buradan olursa daha kolay. Annemin adı Vecihe. Size telefonunu veriyorum. Kendisiyle görüşebilirsiniz. Herkesin yardımına koşuyorsunuz, ne olur bana da yardımcı olun. Size hep dua edeceğim. Ayrıca Ali Rıza Dizdar isimli bir avukat var, çok iyi bir insan kendisine ulaşamıyorum. Dosya numaramı da yazdım. Selda abla ellerinizden öpüyorum. İmza; Encan