Tarihi 29 Kasım 2015

Kasılacağım

Bu yaz Bodrum'da komşularımla muhabbet sadece alınan fazla kilolar üzerineydi. Geçen yıldan bu yana herkes en az 4-5 kilo almış. Hepsini bir rejime ya da spora başlama hevesiyle bıraktım. Çoğu komşumu yazdan yaza görüyorum çünkü bazıları sosyal medya kullanıyor..
Geçen gün uzun zaman sonra Facebook'u açtım şöyle gezinirken bir komşum zayıflamış ve karın kasları çıkmış.
Karın kasları çıkmış diyorum bayağı six pack'leri var. Dedim ki fotoşop herhalde.
Yazdım hemen 'Nasıl başardın bunları?' diye. Diyemedim 'fotoşop mu' diye?
Yazdı hemen "Biraz diyet ve spor yaptım sonra bir doktora gittim o da bana karın kaslarımı çıkardı" dedi.
Daha yeni yeni oturuyor yaza gör sen beni dedi. Karın kaslarımı çıkardı ne demek? "Kim bu doktor?" diye sordum. Op. Dr.Gülay Boztosun yapmış.
Beni bir merak sarsın… Röportaj yapar gibi soruyorum bu arada röportaj yapabileceğimi de anlamış oldum.
Acıdı mı, kesme biçme var mı, vücudunun içine bir şey koydu mu?
Düşünün sorularım ardı ardına geldi. Boztosun ultrasonik liposuction ile erkeklerde ve kadınlar da var olan karın kaslarını çıkarıyormuş.. Ağrı yok sızı yok.
Ultrasonik liposuctionile cilt altındaki tüm yağları sıfırlayabiliyormuş Op. Dr. Gülay Boztosun. Bu yağlar sıfırlanınca tüm kaslar ortaya çıkıyormuş. Erkeklerde 50 yaşa kadar yapılabiliniyor ve güzel sonuç alınıyormuş. Kadınlar da doğum yapanların deri sarktığı için çok başarılı olmuyormuş ama diğer tüm hastalarda başarılıymış.
Yalancı bir kas yapılmıyor doğal kaslar ortaya çıkıyor bu uygulamayla.
Hastanede kaldın mı? Sorusuna "Hayır 1 gün korse taktım o kadar" dedi.
Hatta bayanlara bacak ve kol inceltme bile yapıyormuş Doktor Hanım. Bacakta ve kolda yapılan operasyonda da iz yok. Alt bacak operasyonları fazla yapılamazken bu uygulamayla şekillendirme yapılabiliyormuş.
Ben kafaya koydum 2016'nın ilk günlerinde doktoru ziyaret ediyor olacağım.
***

BERLİN TURU
Geçen hafta 4 günlüğüne Berlin'e kaçtım. Yine yanımda seyahat arkadaşım Seda Altuner vardı. Biz dünyayı dolaşacağız sanırım sırtımızda çantamızla.
Sırt çantası sadece benzetmeydi. Dört güne nasıl bir bavul hazırlanır? Sırt çantası yeterlidir değil mi? Yooo Seda'nın bavulu görseniz sanırsınız biz Berlin'e yerleşiyoruz.
Eskiden bana çok kızardı "Böyle bavul mu alınır?" diye. Ben bir yere giderken alternatifli giderim ne olur ne olmaz. Bavulu taşımaktan yorulmam.
Şimdi Seda Altuner bana çekti. Koca bavul renk kombinleriyle alternatif kıyafetler.
Ve hepsini giyiyor gün içinde. Berlin sanırım benim İstanbul'dan ve Bodrum'dan sonra yaşayabileceğim şehir.
Orada yıllardır yaşayan bir arkadaşımla buluştuk sevgili Şahin Arusoğlu ile.
O da bizi tam sevgili Onur Karakaş ile tanıştırdı. Bu kadar keyifli bir 4 gün geçiremezdim. Müthiş ev sahipliği yaptılar.
Yıkılan Berlin duvarından tutun Berlin'de görülmesi gereken her yeri gezdirdiler bize.
İnanılmaz rehberlere sahiptik.
Berlin'de de herkes huzursuz bu terör olaylarından dolayı. Herkes birbirini tembihliyor sakın kalabalık yerlere gitmeyin toplu taşıma araçlarını kullanmayın diye.
Ama orada herkes sadece metro kullanıyor ya da hızlı tren. Şunu anladım ki kimsenin huzuru yok.

***
SULTAN FARKI
Türkan Şoray'ın
yıllar sonra yönetmen koltuğuna oturduğu filmi "Uzaklarda Arama" gala gecesini yaptı ardından vizyona girdi. Benden söylemesi mendillerinizi hazırlayın güldürürken bir anda ağlamaya başlıyorsunuz.
Ben filmin çekimleri sırasında Muğla'da seti ziyaret etmiştim. Oradaki enerjiyi o güzel atmosferin havasını yaşamıştım.
İzlerken orada yaşadığım heyecanı bir kez daha hissettim. Müthiş bir gala yapıldı "Uzaklarda Arama" için… Türkan Sultan'ın kızı Yağmur Ünal hem başrol oyuncusu filmin hem de yapımcısı. Her oyuncu, ekipte olan herkes Yağmur Ünal'ın çok iyi bir patron olduğundan bahsetti galada… Allah da onun kalbine göre versin beklediği gişe sayısının kat ve kat fazlasını versin. Başta Türkan Şoray olmak üzere tüm "Uzaklarda Arama" da emeği geçenleri kutluyor yürekten alkışlıyorum…