Tarihi 27 Ağustos 2015

Sınırları aşan adam: Yalın

Müziğini ve kendini ayrı sevdiğim adamların başında gelir Yalın… Son üç yıldır Cornetto için yazıp seslendirdiği "Keyfi Yolunda Aşkı Sonunda", "Yeniden", "Aşk Diye" ve son olarak "Benimki" şarkılarına bayılıyorum. Benim gibi herkes bayılıyor; tüm listelerde aylarca şarkılar bir numara kalıyor.
Artık Yalın sınırları aştı… Yalın'ı tüm dünya dinliyor. Dünyanın farklı ülkelerindeki gençlere ulaşmak için yazılan "King For One Day" şarkısı ünlü sanatçı Yalın tarafından seslendiriliyor. Cornetto'nun global iletişimi için hazırlanan "Aşkta Cesur Olan Kazanır" temasını konu alan ve İngilizce sözlere sahip olan şarkıyla Cornetto, Yalın'la Türkiye'den sonra dünyanın müzik listelerine de damgasını vurmaya aday görünüyor.
Yalın'ın kendine has müzik tarzıyla yeniden yorumladığı şarkı; YouTube, iTunes, Spotify gibi birçok kanaldan gençliğe sunuldu.
Ben ilk dinlediğimde "Yalın'dan İngilizce şarkı olmuş" dedim. Şarkı yayınlandıktan sonra kısa süre içinde Arjantin, Belize, Bolivya, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Ekvator, El Salvador, Falkland Adaları (Malvinas), Finlandiya, Fransa, Fransız Guyanası, Almanya, Guatemala, Guyana, Honduras, İtalya, Meksika, Nikaragua, Norveç, Panama, Paraguay, Peru, Portekiz, Rusya, Güney Afrika, Güney Gürcistan ve South Sandwich Islands Suriname, İsviçre, Türkiye, İngiltere, Uruguay ve Venezuella'daki gençlerin dikkatini çekmeyi başardı Yalın. Yolu açık olsun kalbi güzel adamın…

Festival zamanı
Her yıl gerçekleşen Rock'n Coke bu yıl yok, duyumlarıma göre de olmayacak artık. Ama Rock'n Coke'a alternatif şahane bir festival geliyor. "Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel"… Slogana bayıldım. Bu slogan Bursa'da bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanan Nilüfer Belediyesi'nin Balat Ormanı'nda gerçekleştireceği uluslararası standartlarda Müzik Festivali'nin. 5-6 Eylül tarihlerindeki festivale katılanlar kamp kurup müziğin başarılı isimlerini dinleyerek bol eğlenceli, bol geyikli anlara imza atacak.
Bursa'da bugüne kadar yapılmayanı yapacak olan Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Müzik Festivali ile hem halkı müziğe doyuracak hem de Tohum Kütüphanesi oluşturulmasına katkıda bulunacak. Gelirinin tamamının Ekolojik Yaşam Derneği'nin (EKODER) Tohum Kütüphanesi Projesi'ne aktarılacak olması şahane bir durum.
Festivale 'nilufermuzikfestivali.com' internet sitesi üzerinden yapılacak bağışla katılınabilinecek.
Festivalde MFÖ, Şebnem Ferah, Riff Cohen, Dubioza Kollektiv, Oi Va Voi, Aydilge, Yasemin Mori konser verecek.
Uzun süredir böyle bir organizasyon görmemiştim. Katılımcıların iki gün boyunca müzik eşliğinde eğlenceli anlar yaşaması için önlemler alıyor Nilüfer Belediyesi. Ulaşım konusunda da hizmet verecekler.
Kent merkezinden ve şehir dışından gelecekler için farklı noktalardan servis sağlanacak. Mudanya yolundan gelenler için Bursaray Emek İstasyonu, Ankara yolu ve İzmir Yolu'ndan gelecekler için Bursaray Nilüfer İstasyonundan belli aralıklarla ücretsiz servis yapılacak. Ayrıca Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali, BUDO ve İDO ile Bursa'ya gelenlerin de Balat Ormanı'na ulaşmaları için belli saatlerde yine ücretsiz servisler düzenlenecek. Nilüfer Müzik Festivali'ne kendi araçları ile gelenler için de Mudanya Yolu'nda bulunan Nilüfer Belediyesi Anadolu Arastası otopark olarak hizmet verecek. Kendi araçları ile gelenler burada araçlarını park edip yine servisle festival alanına gidebilecek.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i ve tüm emeği geçenleri kutluyorum helal olsun… Ben de 5-6 Eylül de Nilüfer Müzik Festivali'ndeyim. Yolunuz düşerse gelin derim…