Tarihi 2 Ağustos 2015

Jr. Uygur geliyor

Türk tiyatrosunun unutulmaz ismi Nejat Uygur'un torunu ve oyuncu Behzat Uygur'un kendi ismini taşıyan oğlu Behzat Uygur, müzik piyasasında. Junior Behzat Uygur… Şarkıyı ilk bulduğu zaman dinletmişti Behzat Uygur bana. Heyecanı, yapmak istedikleri yolun başındaki hali beni çok etkilemişti. İnandığı, kendi kalbinin aldığı bir şarkı ile yola çıktı.
Çalışma hayatına küçük yaşlarında ailesine ait tiyatroda bilet satarak başlayan, 10 yıldır da televizyon dünyasında yönetmen, kurgu yönetmeni ve prodüktörlük yapan Behzat Uygur, ailesinin ismini müzikte de yaşatmaya kararlı.
Şarkısının adı "Dolunay"… Jr. Behzat Uygur, single albümüyle çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini söylüyor. Kendi klibini kendi çekti. On parmağında on marifet derler ya işte o hesap Jr. Behzat Uygur…

***

Şimdi Jr. Behzat Uygur demişken başıma gelen tatlı bir olayı anlatacağım.
Mesleğe başladığım yıllarda tanıdım baba Behzat Uygur'u. İlk gün nasıl kanım kaynadı ve sevdiysem yıllar geçtikçe daha da çok sevdim. Karşılaştık sohbet ettik, hal hatır sorduk… Aradan dedim ya yıllar geçti ve büyük oğlu bir şarkı yapınca sağolsun beni arayıp benimle çalışmak istediklerini, işi bana emanet etmek istediklerini söyledi.
Benim için de mutluluk verici ve gurur vericiydi Behzat Uygur'dan bunu duymak.
Behzat Uygur'un iki oğlu var. Büyük olanın adı kendisiyle aynı adı taşıyor, küçük olan da Türk tiyatrosunun dev ismi kendi babasının ismi Nejat Uygur'un ismini taşıyor. Konuşmalarda hep çocuklardan bahsedilirken Junior diye bahsedilir. Junior, İngilizce bir kelimedir. Junior kelimesi isim olarak "genç, ast, oğul, yaşça küçük kimse, birinci sınıf öğrencisi" anlamına, Junior kelimesi sıfat olarak ise "küçük, çocuk, ast" anlamlarına gelmektedir.
Şimdi anlatmak istediğim konuya geldi sıra. Jr. Behzat ve şarkısı bana emanet olunca daha sık görüşmeye başladık.
Aralarda sosyal medyadan Junior olanla yazışıp bir şeyler paylaşıyoruz. Bir gün baba Behzat Uygur'un twitter'dan paylaştığı bir yazıyı retwett ettim. Aradan kısa bir süre sonra sayfama bir paylaşım düştü.
Baba Behzat Uygur'a yazılmış ben de eklenmişim. Aynen söyle yazıyor. "Jr. Behzat Uygur diye biri var Özgür Aras bile sizinle yazıştığını sanıyor…" Ben tabii kahkalarla güldüm. Sonra Behzat Uygur'u aradım "Bak ne yazmışlar?" dedim. O da "İyi ki Nejat ile yazışmıyordun yoksa babam ile yazıştığını sanacaklardı…" İşte zeka ve hazırcevaplılık...

***

Nejat Uygur'u anmışken bir güzel haber de vereyim… Büyük ustanın Marko Paşa oyunu, sanatçının doğumgününde sahnelenecek. Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu, Nejat Uygur'un uzun yıllar başarıyla oynadığı Marko Paşa oyununu, 9 Ağustos Pazar akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda müzikal olarak sergilemeye hazırlanıyor. Marko Paşa, 15 farklı şarkı ve danslarla zenginleştirilerek tuluat ve modern tiyatronun harmanlandığı bir operet tadında tiyatro severlerle buluşacak.
***

Bomba gibi albüm
Minik bir dev kadın… O ufak boyundan nasıl öyle bir ses çıkıyor hiç anlamıyorum.
Türkiye'nin en iyi prodüktör ve aranjörlerinden Erdem Kınay'ın albümlerinde seslendirdiği 'Duman' ve 'Helal Ettim' şarkılarıyla tanıdığımız Merve Özbey'den bahsediyorum.
Merve Özbey'in birbirinden güzel şarkılardan olaşan yeni albümü çıktı. Adı "Yaş Hikayesi". Albümün her aşamasını ve o albümde ne kadar emek olduğuna şahit biriyim. Albümün prodüktörü ve yapımcısı Erdem Kınay… Albümünde söz yazarı ve besteci olarak Deniz Erten, Gökhan Şahin, Şebnem Sungur, Özlem Argon, Gökhan Tepe, Reşit Gözdamla ve Erdem Kınay gibi isimler yer alıyor. Düzenlemelerde ise Metehan Köseoğlu, Ali Tolga Demirtaş ve Erdem Kınay imzası var. Tüm şarkılarını çok seviyorum Merve Özbey'in ama favorim "Allah'a Emanet Ol"...