Tarihi 26 Nisan 2015

Yeni bir iş kolu

Son günlerde yeni bir iş kolu daha çıktı. Partilere, tanıtımlara veya özel gecelere ev sahipliği yapmak.
Bir marka adına yapılan organizasyona sizden ev sahipliği yapmanız isteniyor ve siz yakın çevrenize bir davet veya parti veriyorsunuz... Onlara o markayı ya da lansmanı yapılacak ürünü ilk defa siz yakın çevrenize tanıtıyorsunuz. Yedigün, Samsung S6 ve Samsung S6 edge'te benim yaptığım gibi.
Benimle beraber başka markalara bu işi yapanlardan ilk aklıma gelen isimler Deniz Berdan, Işıl Reçber ve Ayşe Kucuroğlu… Saydığım tüm isimler bu anlamda işini iyi yapan, tanıtacağı markaya katkı sağlayan ve tercih sırasında ilk sırayı alanlar. Hep diyorum ya "meşgul olursanız meşgul" edersiniz.
Kimse bizim ne yaptığımızı anlamazken biz kendimize yeni bir iş kolu yaratmış olduk.

YARDIM ÇAĞRISI

Her hafta Salı günü Deniz Seki'yi ziyaret ettiğimde başka başka hayatlar görüyorum. Öğrenmek, dinlemek elimden keşke bir şeyler gelse ve yapsam dediğim o kadar çok şey oluyor ki.
Evet bazıları şuçlu… Ama bazıları da gerçekten suçsuz… Hele orada anneleriyle cezaevinde yaşayan çocuklar… Ben bir iki tanesini gördüm.
Baktım baktım sadece iç geçirebildim.
Sonra biraz araştırdım. Orada anaokulları var. Orada sosyalleşiyorlar, orada öğreniyorlar. Ama o anaokullarının yenilenmesi gerekiyor.
Siz de yardımcı olabilirsiniz; hem de çok kolay bir şekilde. ÇOCUK yazıp 4528'e bir SMS gönderirseniz 10 TL değerinde bağış yapmış oluyorsunuz. İçinizden geliyorsa bir SMS atın ve destek olun hatta sosyal medya hesaplarınızdan paylaşın sizin gibi destek olmak isteyenlerin dikkatini çekmiş olursunuz. Şimdiden kendi adıma teşekkür ediyorum.

EVDE DOĞUM!

Yıl 2009. Deniz Akkaya ile kızı Ayşe'nin doğumu için Miami'ye gittiğimizde doğum ile ilgili çok şey öğrenmiştim. Deniz Akkaya, iyi bir araştırmacı ve detaycıdır. Doğum, bebek bakımı ve gelişimi ile ilgili okuduğu kitapları size anlatmam mümkün değil.
Nefes ve egzersizler için bir koç ile çalışmaya karar vermişti ve Miami'nin en iyi eğitmenlerinin olduğu bir merkeze gittik. Amerika'da öyle sezeryan doğum ağza alınmıyor; her doğum normal doğum. Eğer acil bir durum varsa son dakika sezeryan doğum var.
Bizim gittiğimiz merkezde doğumda gerçekleşiyordu.
Ev gibi döşenmiş odalar… Suda doğum, ayakta doğum teknikleri ben ilk defa duyduğum için şok geçirdim.
ABD'de o dönem bir akım başlamıştı: Evde doğum yapmak… Ünlü oyuncu Özgü Namal'ın geçtiğimiz hafta içinde oğlu Nefes'i hipnoz yöntemiyle evinde dünyaya getirmesiyle Türkiye'de de gündeme geldi bu durum.
Bir baktım anne adayları kadar tıp dünyasında da bu doğum yöntemi tartışılır hale geldi. Dediğim gibi uzun yıllardır yurt dışında başlayan, ülkemizde de özellikle sosyete arasında hızla yaygınlaştı evde doğum modası.
Kadınlar arasında evde doğum yapmanın giderek daha çok tercih edilir olması uzmanları da harekete geçirdi. Bazı doktorlar evde doğumun riskli olduğunu söylerken, son yapılan istatistikler incelendiğinde evde ya da hastanede yapılan doğumlardaki ölüm riskinin hemen hemen aynı olduğunu ortaya koydu.
Benim aklım hiç ermiyor… İster geri kafalı diyin ne derse diyin bana en güvenlisi hastanede doğum geliyor.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda gerçekten merak ediyorum….