Tarihi 25 Ocak 2015

Uludağ'ı yıldızlar bastı

Geleneksel Uludağ sezonunu açmış bulunuyorum. Son üç senedir olduğu gibi bu yıl da binlerce üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen kış aylarının en büyük etkinliği Jolly Tur'un gençlik markası Unitravel'in düzenlediği ve geçtiğimiz sene rekor katılımcı sayısına ulaşan Whitefest kapsamında Uludağ'a gittim. Türkiye'nin en büyük kış ve gençlik festivali olan ve her yıl Uludağ'da binlerce üniversiteli gencin katılımıyla gerçekleşen Whitefest bu yıl da müzik, eğlence ve kar tutkunu gençleri yerli-yabancı en gözde sanatçı ve DJ performanslarıyla ağırlamaya başladı.
Başladı diyorum ilki geçen hafta başladı bugün 2. etabı başlıyor 8 Şubat'da ise üçüncü etabı.
Whitefest'de buluşan binlerce öğrenci, sınav stresini gündüzleri kayak yapıp geceleri ise ünlü sanatçıların konserinde doyasıya eğlenerek atıyor. Festivalde Türkiye'nin en popüler sanatçıları Demet Akalın, Murat Dalkılıç, Hadise, Berkay, Fatih Ürek, Ayşe Hatun Önal gençlere eşlik ediyor.

***

Canlı Hadise
Hadise'yi bir defa sahnede izledim o da playbackti hiç bir şey anlamamıştım.
Sadece sahnede güzel bir kadın vardı.
Ama geçen hafta Whitefest'de canlı orkestrası ve dansçılarıyla izledim. Tam kelime anlamıyla bayıldım… Sahneyi gerçekten doyuruyor ve dinleyicisini eğlendiriyor.
Bu kadar başarılı olacağını tahmin bile etmezdim.

***

Kulvarında tek
Fatih Ürek
sahnesi için hep aynı şeyi söylerim üstüne kimse geçemez diye.
Adam kendine ayrı bir kulvar yarattı.
Kendi kulvarında bence tek. Ben kendisine biraz kırgınım ama kırgın olmam onun başarısını kabul etmemem anlamına gelmez. Uludağ Whitefest'de üç etapta sahne alan tek isim Fatih Ürek ve gözümle gördüğüm için söyleyebiliyorum kapıda kalıyor gelenler yoğunluktan.

***

Harika adam TAİ
Perküsyonu ile harikalar yaratan "Tai" gençlerin vazgeçilmezi. Hiç denk geldiğiniz mi ona perküsyonun başında?
Belki Serdar Ortaç konserine gittiyseniz görmüşsünüzdür. Adam ritimle insanları öyle bir havaya sokuyor ki. Bu kış Uludağ'da en çok eğlenme nedenlerimden biri kendisi.
Eğer bir gün bir yerde izleme fırsatınız olursa Tai'yi bana hak vereceksiniz.

**

Çağla Şikel'i anlamak lazım
ÇağlaŞikel ve Emre Altuğ aşkını bizim piyasada bilmeyen yoktur. Her anına şahit olduk biz başlangıcından itibaren. Ben hele neredeyse aynı dönemin çocuklarıyım onlarla. Meslek hayatlarımızın başlangıcı aynı zamanlara denk geliyor beraber büyüdük diyebilirim. Çağla Şikel hakkında sosyal medyada bazı şeyler okuyordum ve içimden de hep aynı şeyi geçiriyordum haksızlık ediyor klavye kahramanları diye.
Çağla'yı yakından tanımak lazım.
Siz ekranda görüyorsunuz az da olsa tanımışsınızdır. Onun reklamla gündemle işi olmaz. Mesleğe başladığı yıllarda da olmadı. Kendi halinde mesleğini kurallarıyla yapan biridir.
Hatırlayın dünden bugüne hiç sizi şaşırtacak fotoğraflarla gündeme geldi mi?
Ben bugüne kadar hiç hatırlamıyorum.
Cuma günü kendini programında çok güzel ifade etti. Kısa ve öz cümlelerle yaşadığı süreci anlattı.
Ben kendisini iyi tanıdığım için o kurduğu cümleler bana geçti. Eminim izleyicisi ve hakkında vereceği cevabı bekleyenlere de geçmiştir.