Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 21 Nisan 2017

Alkışlar Beşiktaş’a

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez yarı finale yükselme şansını yakalayan Beşiktaş'ın yapması gereken şey belliydi. Lyon'u gol yemeden yenmek veya en az 2 farklı yenmek. Beşiktaş'ın dün geceki futboluna baktığımızda bunu başarabilirdi. Yeterli fırsatı eline geçirmişti. Ama ilk maçta yenildiği skor olan 2-1 ile Lyon'u yendiği için maç uzatmaya gitti. Fakat Lyon'un hem 90 dakikalık bölümde hem de uzatmada Beşiktaş'tan daha net pozisyonlarının olduğunu itiraf etmek zorundayız.

70'TEN SONRA YORGUNLUK
Özellikle Beşiktaş'ın yorulduğu 70 dakikalık bölümden sonra Fransız ekibi çok fazla sayıda ve organize olarak kalemize geldiler. Babel ve Cenk ile kaçırdığımız gollere yanmamak da elde değil. Rakip de kaçırmış olsa da bizim aklımızda kendi kaçırdığımız kalıyor.

PENALTILAR ŞANS İŞİ
Beşiktaş'ın 2 golünü atan Talisca yine çok özel bir oyuncu olduğunu gösterdi. Gücünün bittiği yerde yüreğiyle oynadı. Quaresma da Lyon'a korku dolu anlar yaşatan bir diğer futbolcumuz oldu ama iş penaltılara kalınca biraz da şansa bakıyor... Fabri faktörüyle Beşiktaş'ı avantajlı görsem de kağıt üstünde olan görüşüm yine kağıt üstünde kaldı. Normal sürede beceriksiz davranan Lyon'lular bu kez ustalaştı. Üzgünüz ama hayat devam ediyor. Beşiktaşlılar takımlarıyla gurur duymalı.

MAÇIN EN iYiSi TALISCA
2 gol attı, gitti-geldiçalıştı... Sahanın yıldızıydı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ CENK TOSUN
Etkili olamadı. Daha çok şeyler bekliyorduk.