Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 9 Nisan 2017

Şampiyonluğa bir adım daha

Trabzon'da dün gece iki takımı da oynadıkları futboldan ve izlettirdikleri 7 golden dolayı teşekkür etmek gerekir. Maç 90 dakika boyunca iki takıma da gitti geldi. Ama Beşiktaş başlama düdüğü ile birlikte mücadelede etkili olan taraftı. Cenk'in ayağından atılan gol çalışılmış bir organizasyonun ürünüydü. Oyunun genelinde her iki taraf da golü düşünüyordu ve galibiyeti arzuluyordu.
Özellikle ligin ikinci yarısında müthiş bir çıkış yapan Trabzonspor vardı Beşiktaş'ın. Bordo-mavili ekibin ilk sayısını kaydeden Okay'ın golü dahil maçtaki 7 gol de harikaydı. Quaresma'nın sakatlanıp oyundan çıkması Beşiktaş'ın inanılmaz yararına oldu. Her işte bir hayır var derler ya; bence Şenol Hoca, Quaresma'yı oyundan almaya cesaret edemezdi.
Aboubakar'ın oyuna girmesi orta aladaki oyuncuların işini çok daha fazla rahatlattı. Çünkü Trabzon savunmasının dengesini inanılmaz derecede bozdu Kamerunlu. Maçı 3-2'ye getiren Trabzonspor'un da hakkını yememek gerek. Rodallega, Onazi, Okay, Castillo ve takımın geneli çok üretkendi.
Beşiktaş, nefes kesen ve sezona damga vuran dün geceki maçtan yıllardır takımın bel kemiği olan Atiba'nın golü ile galip ayrılarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmış oldu. Maç içinde dikkatimi çeken nokta ise skor 3-3'ken Beşiktaş'ta Talisca'nın oyundan alınmasıydı.

MAÇIN EN iYiSi TALİSCA
Attığı frikik golüyle takımınına hayat verdi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ OĞUZHAN
Tempolu geçen maçta etkisiz kaldı.