Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 3 Nisan 2017

Şampiyonluk artık çok yakın

Beşiktaş bu galibiyetle şampiyonluk yarışında çok önemli bir virajı döndü. Beşiktaş ilk golü bulana kadar bir hayli zorlandı. Bunun nedeni de Gençlerbirliği'nin ileride basan oyun anlayışıydı. Ümit hoca, gole kadar takımını çok akıllı oynattı. Beşiktaş'a karşı doğru taktikle mücadele etti diyebiliriz. İlk yarının son dakikasında gelen golden sonra ise mental açıdan yaralandılar. Gençler, soyunma odasına 0-0 ile girse maçın seyri daha farklı olabilirdi. Beşiktaş, müthiş bir hücum zenginliğine sahip. Quaresma, Talisca, Cenk, Oğuzhan vs. çok etkili isimler. Bu isimler boş alanlar bulduğunda rakipler için kabus başlıyor. Dün gece de öyle oldu. Gençlerbirliği özellikle ikinci yarıda rakibini seyretti.
Talisca'ya gelmeden önce Quaresma ve Babel'e ayrı parantez açmak istiyorum.
Quaresma, Oğuzhan'ın golünde müthiş bir asist yaptı. İyi de mücadele etti. İşte Beşiktaşlılar ondan hep bu oyunu bekliyor. Babel ise görünmeyen kahraman! Attığı golde topun hızını merak ediyorum... Ve Talisca...
O ne frikik golü be kardeşim... O nasıl bir vuruş. Kalite kokuyor. Beşiktaş, gerek oyun anlayışı gerek paslaşma gerekse hücum zenginliği olarak bu ligin çok üzerinde. Bunu kabul etmek gerekiyor. Ve bu çok önde olan takım hak ederek ilerliyor. Artık 8 hafta kaldı ve 5 puan öndeler.
Çok büyük bir hata yapmazlarsa sezonu şampiyon olarak tamamlayacaklar...
Şenol hoca yine takımını çok doğru oynattı. Tecrübesiyle sezonu yine şampiyon olarak tamamlamak üzere.
Beşiktaş gerek Avrupa ve gerekse ligde bu sezon çok iyi maçlar çıkardı.
Bana kalırsa sezon sonu şampiyonluğu fazlasıyla hak ediyorlar.

MAÇIN EN iYiSi TALISCA
Mükemmel bir frikik golüne imza attı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ AYDIN KARABULUT
Ondan çok şey bekleniyor. Ama kayıptı.