Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 11 Mart 2017

Muhteşem geri dönüş

Ligde en azından Şampiyonlar Ligi ön eleme turu vizesi almak için mücadele eden ve hedef peşinde koşmayı kafasına koyan Fenerbahçe, önemli bir galibiyete Alanya'da imza attı. Maça adeta ölü gibi başlayan ve rakibinin hızlı ve seri hücumlarına cevap veremeyen bir görüntü çizen Fenerbahçe daha neye uğradığını anlamadan 15. dakikada 2-0 geri düşünce herkesin aklına aynı soru geldi.
Acaba fark daha da artabilir mi sorusunu sormayan yoktu herhalde.
Çünkü sahada 3 top yapamayan bir Fenerbahçe vardı. Ama 25. dakikada orta sahada dengeyi kuran Fenerbahçe, rakibinin hızlı hücumlarda topu kanatlara taşımasını engelledi.
Bunun yanında yenilgiyi kabullenmek istemeyen Lens de takımının itici gücü oldu.

AATIF'A DAHA FAZLA ŞANS
Fenerbahçe'nin farkı bire indirmesi ve oyunda üstünlüğü kurması ve Alanya'nın da bu ataklara bir önlem bulamaması 2. golün de habercisiydi.
Bu gol de fazla gecikmeden Lens'in pasında Fernandao'nun ayağından geldi. Fenerbahçe'nin 2. yarıya da kaldığı yerden devam etmesi futbol olarak istikrarlı görmediğimiz Fenerbahçe için olumlu bir puandı.
Aatif'ın usta bir vuruşla 3. golü bulması da sürpriz olmadı. Aatif'a bir parantez açmak isterim. Ben bu futbolcunun bu takımda daha fazla oynaması gerektiğini düşünüyorum.
Topu da saklayabiliyor. Koşu mesafesi de pek yabana atılamaz. Aslında Fenerbahçe beklenenden kolay kazandı.
Bu galibiyet kalan haftalar için ölçü olur. Fenerbahçe en azından 2.'lik hedefini kovalar.

MAÇIN EN iYiSi LENS
Yenilgiyi kabullenmedi. Maçı çevirdi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ SAFFET SUSIC
Fener'in geri dönüşünü bizim gibi seyretti.