Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 11 Eylül 2016

Beşiktaş yine hak etti

Şenol Güneş'in rotasyonu gayet yerindeydi. Salı günü Şampiyonlar Ligi müsabasını düşünerek kalede Fabri'ye, kenarlarda Gökhan Gönül ve Caner'e, orta alanda Gökhan İnler ile Talisca'ya görev vererek bir anlamda da Beşiktaş taraftarıyla tanıştırma gecesi yaşattı diyebiliriz. Bana göre ligin formda ekiplerinden biriyle karşı karşıya geldi Beşiktaş. Karabük takımı oyun anlayışıyla Tudor'un takıma yansıttığı felsefeyle ligin yeni ekiplerinden olmasına rağmen göze hoş gelen bir futbol sahaya yansıtıyor.
Ama Beşiktaş Vodafone Arena'da çıktığı tüm müsabakarda olduğu gibi Karabük karşısında galip gelmeyi başardı. Kenarlardan etkili gelen bir Beşiktaş izledik dün gece. Gökhan Gönül ve Caner Erkin iyi ortalar yaptı ama geriye dönüşlerde verdikleri açıklar da gözardı edilmemeli. Orta alanda Gökhan İnler bence bu formayı alır. Yanında da Atiba olur gibi geliyor bana.

ABOUBAKAR GEÇ GİRDİ
Tabi Talisca dün gece biraz tutuk olmasına rağmen onun da iyi izlenimler verdiğine inanıyorum. Aboubakar'ı Şenol hocanın bu kadar geç oyuna almasını anlayamadım. Aboubakar Şampiyonlar Ligi'nde düşünülmüyor mu? Şenol hoca 20 dakika kadar oyunda tutmalıydı diye düşünüyorum.
Cenk'in çok formda olduğunu düşünürsek 2. yarıda Karabük'ün skoru 2-1'e getirmesinin ardından bir yandan da maçı garanti altına alamadı Beşiktaş. Bu yüzden de bu değişiklik geç yapılmış olabilir.
Beşiktaş enerjisiyle ligi ve Avrupa'yı taşıyabileceğini gösterdi.

MAÇIN EN iYiSi: GÖKHAN İNLER
Çok güçlü ve dengeli. Göze batan oyuncuydu

MAÇIN EN KÖTÜSÜ: DANY
Gereksiz bir itirazla kırmızı kart gördü.