Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 5 Eylül 2016

Hücum süper defans üzer

Beşiktaş yapılan transferlere rağmen güç kaybetti. Sosa, Gomez ve Gökhan Töre'nin boşluğunu doldurmak kolay olmayacak. Kartal'da stoper ve kaleci sorunu giderilemedi. Ancak hücum güçleri yine de süper. Beşiktaş'ın bu sezon ligde tek rakibi G.Saray olur.

Eğri oturup doğru konuşursak Beşiktaş aldığı yıldız oyunculara rağmen geçen sezonki gücünü kaybetti. Öncelikle yönetimin transferleri neden bu kadar geciktirdiğini anlamakla güçlük çekiyorum. Oysa iyi işleyen ve özellikle de büyük kulüpler hiçbir zaman alacağı oyuncuları transfer ayının sonuna bırakmamalı. Bir kulüp pazara çıkıp da iyi malları alayım düşüncesinde olmaz. Ayrıca sezon devam ederken transfer yapılır ve kadro şekillenir. Şampiyonlar Ligi gibi çok önemli bir kulvarda yer alacak olan takımın kadro yapısının ve transferlerinin ne olacağı lig başladıktan sonra devam etmemeliydi. Beşiktaş'ın yeni transferleri iyi çıksa bile Şampiyonlar Ligi'nde ve ligde göstereceği performans kafalarda soru işareti bırakıyor. Ayrıca yeni oyuncuların uyum sorunu ne kadar sürer bunu kestirebilmek güç. Bu süre çok uzarsa bu Kartal'ın aleyhine olur.

BOYKO'NUN GÖNDERİLMESİ ÇOK YANLIŞ
Ayrılan oyuncuların yerine yapılan transferler bu boşluğu dolduracak mı bunu zaman gösterecek. Ancak Boyko'nun gönderilmesi çok yanlış. Bu nedenle sezon içinde kalede sorun yaşanma ihtimali yüksek. Defansta ligin ilk maçıyla birlikte stoperde sorun olacağı kendini gösterdi. Sol tarafa önce Adriano alınıyor akabinde de Caner transfer oluyor. Bunu anlamak mümkün değil. Üstelik elinde sol bek Tosic varken buna hiç gerek yoktu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İŞLERİ ÇOK ZOR
Beşiktaş'ta Gomez, Sosa ve Gökhan Töre çok önemli oyunculardı. Bunların yeri nasıl doldurulacak bu belirsiz. Gerçi Gaziantep ile oynanan hazırlık maçında başta Talisca, Aboubakar olmak üzere Caner ve Gökhan İnler'in performansını beğendim. Ancak bir maçla değerlendirme yapmak da yanlış. Bu sezon Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkması yine de zor görünüyor. Çünkü Napoli ve Benfica'yı geride bırakmak bu şartlarda zor görünüyor.

ATINÇ'IN GERİ DÖNMESİ YANLIŞ BİR KARAR
Atınç'ı almaları büyük yanlış. Leipzig Atınç'ı sizden bu kadar paraya aldıktan sonra kiralık da olsa geri gönderiyorsa demek ki memnun değil. Atınç Beşiktaş'ta da oynayacak düzeyde değil. Şenol Güneş bu sene de aynı sistem üzerinde gidiyor. Senin elinde istediğin oyun felsefesine cevap verebilecek futbolcular bulunmuyorsa sen istediğin kadar iyi teknik adam ol asla iyi bir tablo ortaya çıkaramazsın. Sonuçta Beşiktaş hücumda iyi ama defanstaki zaaflar giderilmedi.