Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 14 Ekim 2015

Zoru severiz biz Türkiye'yiz

Kötü oynadığımız bir maçı kazandık...
4 bilinmeyenli bir denklemdi.
Sadece bizim kazanmamız yetmiyordu.
Önce Ukrayna kaybetti. Sonra Kazakistan kazandı. Ve son noktayı biz koyduk. 4 bilinmeyenli denklemin galibi biz olduk.
Türkiye, Fransa biletini alarak tüm ülkeyi sevince boğdu. Kazanmak ve böylesine mucize bir şekilde Fransa biletini almak çok önemliydi. Maça forvetsiz başlamak bakıldığında hata olarak yorumlanabilir.
Ancak sonunda kazanmak önemliydi.
70'ten önce oyuna girebilirdi forvetler... Fatih hoca Hollanda'nın yenik durumda olduğunu yardımcılarından muhakkak öğrenmiştir.

KIRMIZI KART YAKIŞMADI
Bu risk alınmalıydı ama neyse ki sonuç bizim lehimize oldu. Gökhan Töre'nin gördüğü kırmızı kart gerçekten profesyonelliğine yakışmadı. Daha dikkatli olmalıydı.
Böylesine önemli ve kritik bir maçta bu hatalar olmaz. Türk Milli Takımı, İzlanda karşısında çok baskın bir futbol oynamadı.
Daha baskılı oynayabilirdik ama bunda forvetimizin olmaması da etkili oldu. Selçuk İnan'ın frikik golü gerçekten muazzamdı.
Bu gruptan çıkmak gerçekten mucize ötesi...
Tam da işimiz bitti derken önemli maçları kazandık. Son 3 maçta aldığımız 9 puan bizi Fransa'ya taşıdı. Arda Turan ve Selçuk İnan gerçekten çok gayretli bir futbol oynadı.
Diğer arkadaşlarını da es geçmek olmaz.
Bu takım Fransa'da da önemli işlere imza atacaktır. Kimsenin şüphesi olmasın. Biz zoru seviyoruz. Bu takım daha güçlü takımlar karşısında daha başarılı sonuçlara imza acaktır. Yeter ki onlara inanın...

MAÇIN EN iYiSi SELÇUK İNAN
Müthiş bir frikik golüne imza attı. Helal olsun

MAÇIN EN KÖTÜSÜ GÖKHAN TÖRE
Gördüğü kırmızı kart bu maça yakışmadı