Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 29 Temmuz 2015

Fener işi zora soktu

Fenerbahçe yaptığı flaş transferlerin ardından bu sezon ilk resmi maçını Shakhtar Donetsk karşısında oynadı. Hazırlık maçlarında alınan flaş skorlardan sonra Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar karşısında alınacak sonucu hepimiz merak ediyorduk.
İlk yarıda Volkan gerçekten çok başarılıydı. Fenerbahçe'nin bu kadar transfere rağmen defansta problemleri olduğu kesin. Kadronun form tutması için zamana ihtiyacı var. Gökhan ve Şener'in yokluğunda sağ bekte Hasan Ali'nin oynamasını yanlış bir karar olarak görüyorum. Orada Souza, Mehmet Topal ve Meireles'ten biri oynayabilirdi. Diego'nun da solda oynamasını yanlış bir tercih olarak görüyorum.

İŞLERİ ZOR
Pereira Van Persie gibi bir kozu ilk 11'e almadı. Hollandalı futbolcuyu oyunun gidişatına göre oynatacağı belliydi.
İlk yarıda Nani'nin ortasında Fernadao'nun kafa vuruşunun üstten auta gitmesi hem Fenerbahçe, hem de Brezilyalı futbolcu adına bir şanssızlıktı.
Bu arada ilk yarıda Volken kalesinde devleşti. Özellikle 28. dakikada Taison'ın sert vuruşunda yaptığı kurtarış Volkan'ın reflekslerinin ne kadar iyi olduğunun bir göstergesiydi. Maçın 2. yarısına Fenerbahçe yüksek tempoda başladı.
Savunmayı oldukça önde kurdular.
Sow hareketli görünmesine rağmen bitirici vuruşlarda etkisizdi. Çok şey beklenen Nani sağ kanatta zaman zaman ortalar yapsa da forvet bundan yararlanamadı. Fenerbahçe özellikle son yarım saatte inanılmaz bir baskı kurdu. Shakhtar oturmuş bir takım ve başlarında son derece tecrübeli bir hoca olan Lucescu var.
Fenerbahçe'nin daha oturmadan bu takımla karşılaşması bir şanssızlık F.Bahçe'nin bu turu geçmesi zor görünüyor. Geçse bile bundan sonra Şampiyonlar Ligi vizesi alması zor. Çünkü yıldızların birbirine uyumu zaman gerektiriyor. Nani ve Van Persie gibi yıldızların takıma uyumu zaman alacaktır.

MAÇIN EN iYiSi VOLKAN
F.Bahçe'nin başarılı kalecisi kalesinde devleşti.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ GLADKIY
Shakhtar'in forveti Gladkiy istenileni veremedi.