Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 20 Nisan 2015

Galibiyetin mimarı Hakan

İlk yarısı komple Trabzonspor'un hakimiyetiyle geçen bir karşılaşmaydı. Trabzonspor'un takım savunmasında çok büyük zaafları olmasına rağmen Galatasaray'ın etkili ayakları gününde değildi. Özellikle Burak Yılmaz. Maç her iki tarafa da gidip gelen bir seyir çizdi.
Özellikle maçın ilk 30 dakikasında daha etkili oynayan taraf bu sefer Galatasaray takımıydı. Emre Çolak ve Selçuk İnan'ın şutlarını Hakan Arıkan müthiş çıkardı. Tek başına Galatasaray'a direnen adamdı Hakan..

CARDOZO KÖTÜYDÜ

Emre Çolak'ın attığı golde de yapacağı çok fazla bir şeyi yoktu.
Şampiyonluk yolunda Galatasaray önemli bir 3 puanı bıraktı Avni Aker'de... Ama burada bence sorgulanması gereken en büyük olay iki takım açısından da orta alanların bu kadar çabuk geçilmesi ve iki takımın da takım savunma zafiyeti yaşadığı bir karşılaşmaydı.
Galatasaray da galip gelebilirdi bu maçta. Ve Trabzonspor hem prestij hem de dördüncülük açısından önemli bir 3 puandı. Maçın bir o kalede bir bu kalede olması bence çok kaliteli bir maç olduğunu göstermez.
Çünkü futbol sadece atak ofansif anlamda değildir.
Defans yapmak da futbol oyunun en önemli parçalarından bir tanesidir.
Maalesef iki takım da birbirlerini kolay geçirttiler. Bunun için maçın çok kaliteli ve zevkli olduğunu söyleyemem. Ama Galatasaray çok büyük bir yara aldı bu mağlubiyetle.
Sneijder çok etkili değildi. Trabzon'da Cardozo bekleneni veremedi. Hakan Arıkan takımın en iyisiydi. Galibiyetin
baş mimarıydı.