Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 19 Nisan 2015

Kartal pençesi!

Lige verilen bir haftalık aradan sonra Beşiktaş şampiyonluk yarışında eski dost Önder Özen'li Kasımpaşa karşısında maça çok hızlı başladı.
Mustafa'nın kafasından bulduğu golle rakibini çözmeyi başardı.
Önder Özen maç öncesi "Fazla gol yiyen takım olmayacağız" diyerek zaten mağlubiyete razı olduğunu beyan etti..
Maçın 90 dakikalık genelinde Beşiktaş'ı rahatsız edecek, Beşiktaş'ın defans hattını zorlayacak bir Kasımpaşa izlemedik. İlk yarıda Babel'in bir vuruşunu Günay kurtardı.
Bir de Babel'in direkten dönen topu vardı.
Futbol oynayan, sahada her pozisyonda rakibini ekarte eden, futbolun ince detaylarını bütünüyle sahada gösteren bir Beşiktaş vardı sahada.
Gökhan Töre aranmasına rağmen bu maçta yerine oynayan Sosa görevini çok iyi yaptı. Özellikle ikinci yarıdaki aktif görüntüsünü bir de golle süsledi. Demba Ba uzun aradan sonra iyi oynadığı bir karşılaşma çıkardı.
Attığı golde kaleciden kurtuluşu, vuruşu usta işiydi. Mustafa Pektemek kilidi açan oyuncu oldu ve Olcay'a yaptığı asist takdire şayandı.
Maçın bu denli farklı olmasında 3. golden sonra Barış'ın, ardından da Adem Büyük'ün atılıp Kasımpaşa'nın 9 kişi kalmasının rolü vardı elbette.
Ama inanın maç 11-11 oynansa da Beşiktaş bu skoru yakalayabilirdi.
Çünkü bu skorda rakibin oyun anlayışı ve yaptıkları etkili oldu. Beşiktaş bu galibiyetle moral motivasyonunu üst seviyeye çıkarttı. Rakiplerinin puan kaybetmesini bekleyecek. Kasımpaşa için ise tehlike canları çalmaya başladı.
Kasımpaşa küme düşme adına büyük bir sürpriz yapabilir.

MAÇIN EN iYiSi DEMBA BA
Eski formuna ulaştı. Harika bir gol attı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ ADEM BÜYÜK
Kendisinden beklenen oyunu sergileyemedi.