Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 2 Mart 2015

Balıkesir'i de yenemezsen!

Beşiktaş Liverpool maçından sonra ve Liverpool öncesinde de ligde irtifa kaybetmeye devam ediyor.
Tabii şunu söyleyebiliriz, Eskişehir maçına önemli silahlarıyla başlamayan Bilic, bu hafta Balıkesirspor karşısına ideal 11'iyle çıkmasına rağmen 2 puan bıraktı. Tabii, bu maçta nedenleri sorgulamanın pek anlamı olmadığını düşünüyorum.
Çünkü sahaya çıkan bu takımın, yani yıldızları olan Beşiktaş, Balıkesirspor'u yenecek.
Bunun hiçbir mazareti olmadığını düşünüyorum.
Belki kimisi yorgun diyebilir.
Kimisi zafer sarhoşu diyebilir, geçen hafta Eskişehir mağlubiyeti ve Balıkesir yenilgisi 5 puan kaybettirdi.
Slaven Bilic ve öğrencileri sezon sonunda umarım bu kaybadilen puanları aramaz. Çünkü artık hata yapan takım ağır bedeller ödeyecek.

DEFANS SORUNLU

Bu sonuç Beşiktaş'ı kötü pozisyona soktu. İlk yarıda Beşiktaş Demba Ba'nın penaltı golüyle maçı önde kapatmasına rağmen ikinci yarıda kalesinde gol gören Beşiktaş, Opare'nin gole çabuk karşılık vermesi Beşiktaş adına önemliydi.
Bu arada harika bir gole imza attı.
Ama Beşiktaş'ın en zayıf halkası Franco ve Ersan... Franco belki çok büyük bir hata yaptı. Çabuk olan Sercan'ı kaçırdı ama sonrasında yapmış olduğu müdahaleyle affettirdi. Neden derseniz, belki de 1 puanı bu müdahale getirdi.
Sonrası kullanılan frikiğin direkten dönmesi Balıkesir'in cesaretlenmesi ve Beşiktaş'ın kalesine cesaretli gitmesi düşündürücüydü. Beşiktaş 1 puan kazandı diyebiliriz. Ama tekrar söylüyorum...
Beşiktaş takımıysan kazanacaksın!
Serdar ve Gökhan Töre etkiliydi.
Olcay Şahan durgundu. Sosa bir türlü tam istediğimiz Sosa görünümünde değildi. Arjantinli oyuncunun iyi oynadığı maçlarda Beşiktaş kolay kolay puan kaybetmiyor. Galatasaray'ın kazandığı ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada Beşiktaş'ın kazanması gerekiyordu. Olmadı... Bu sonuç Balıkesir'e de yaramadı.