Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 25 Aralık 2014

Helal olsun

Dün skordan daha çok fair play hareketiyle akıllarda kalacak bir maç izledik. Tarihe geçecek bir karşılaşma oldu. Son zamanlarda yaşadığımız bütün olumsuzluklara bütün çirkinliklere bir nevi ders niteliğinde bir hareketti. Veli adeta "Ben haksız kazanç istemiyorum" dedi. Beşiktaşlı futbolcular da Veli'ye uydu ve karara itiraz edip adeta "Karşımızda bizimle kora kor mücadele edecek bir takım olsun" dediler. Veli belki bu sezon Fair-Play ödülünü alacak.
Alması da gerekiyor zaten. Beşiktaş'ın bu hareketinin ardından Adana Demirsporlu oyuncular da buna saha içinde karşılık verdiler. Mesela bir pozisyonda Beşiktaşlı oyuncu yerde yatarken gol olabilecek bir atağı kesip sahaya doktorun girmesini sağladılar. Sahada oluşan bu hava tribünlere de yansıdı. İki takım da birbirlerine sempatik tezahüratlar ile karşılık verdiler.

BEŞİKTAŞ KÖTÜ DEĞİLDİ
Maçta ise Adana Demirspor fazla adamla kendi sahasında defans yapıp, kaptığı bütün topları olumlu kullanıp, kendi yarı sahasından Beşiktaş ceza alanına ayağa pas ve organiza ataklarla gitti. Attığı ilk gol bunun en güzel örneğiydi. Beşiktaş banko oyunculardan kurulu bir kadro ile sahaya çıktı. "Kötü oynadı" diyemem. Ama Adana Demir iyi karşılık verdi ve çok iyi oynadı. Adana Demir'in bu kadar iyi mücadele edeceğini kimse beklemiyordu. Ben onların bu hafta ligde Osmanlı karşısında nasıl oynayacağını çok merak ediyorum.