DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 13 Temmuz 2016

İlişkide duygular önemli

Hocam utancımdan kimseye anlatamadım. Evlenmek üzereyim ama cinsel organım küçük.
Şimdi ne olacak? 'Eşim bir şey söyler mi?' diye korkuyorum.
Ne olur bana yardım edin.

Cinsel ilişkiden keyif alıp almamak, çocuk sahibi olup olmamak cinsel organ büyüklüğü ile ilgili değildir. Bu yüzden uzunluk kısalık mevzusunu fazla büyütmemen, kafana takmaman gereklidir. Çocuk sahibi olmak için de cinsel organının uzun olması gerekmez. Birbirini sevip sayan eşlerin cinsel hayatları da sıkıntısız olur. Ayrıca cinsel ilişki öncesi sevişme döneminin uzunluğu daha önemli bir durumdur. Sıkıntın cinsel organının sertleşmesi ve sert kalma süresi ile ilgili olumsuz haller yaratabilir. Bir an evvel bu işi kafandan at.
Gönül rahatlığıyla evlen. Gönül rahatlığıyla mutlu ol, hayat arkadaşını da mutlu et...

16 yaşına geldim annem hala zorla süt içirmeye çalışıyor. 'Kefir vitaminli' dedi. Bu ara onu içmemi istiyor. İçmem için mi söylüyor yoksa gerçekten vitaminden zengin mi?

Kaç yaşına gelirsen gel annene güven gerisini merak etme sen. Anne elinden su içsen fazladan gönül vitamini vardır.
Durma iç. Kefir çok eskiden beri tüketilen müthiş bir içecektir.
Tepeleme fayda dolu bir gıdadır.
Kefir K2, B1, B2, B3, B6, B12, folik asit ve pantotenik asit ve bazı amino asitler ve bazı amino asitler içerir. Bu vitaminlerin hemen hepsi depolanmayan ve sürekli alınması gereken vitaminlerdir. Bir bardak kefirin içinde de yeterince vitamin vardır.

Hocam gebelikte troidime baktılar. 'Antin yüksek" dediler.
Daha sonra, "Gebelik bitince de gel' dediler.
Şimdi herhangi bir şikayetim yok. Sizce doktora gitmem gerekir mi?

Evet gerekir. Antin dediğin tahlil mutemelen Anti-TPO testidir. Troid bezi mikropsuz iltihap testi. Bazı hastalıklarda ve durumlarda yükselir. Başlangıçta troid çalışması gebeliği etkilememiş olabilir. Daha sonra hastalık ya da etkilenme ortaya çıkabilir. Mutlaka tekrar kontrole git. TSH, FT4, Anti TPO ve hatta Troid USG mutlaka yaptır.
Doktorunun kontrolünde kal.