DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 7 Ekim 2015

Kansere karşı mevsim sebzeleri

Kanserden çok korkuyorum. Beslenmeyle çok ilgisi var diyorlar. Kafam çok karışık.
Korku kanseri arttırabilir. Yani bağışıklık sisteminin çalışması bozulursa kanser mekanizmaları ortaya çıkabilir. Beslenme bunun parçalarından sadece bir tanesidir. Ama kaygı, korku, stres, evham dediğimiz, Bedenimizin alarm verdiği haller sürekli devam ettiğinde bağışıklık sistemimizde ne yapacağını şaşırır.
Daha sonra karmakarışık bir trafik olur. Ve ardından kanser meydana gelebilir. Onun için önce korkularından kurtul. Mevsiminde, taze, doğru miktarda, doğru gıdaları, doğru şekilde pişirerek yemeliyiz. Hazır gıdadan olabildikçe sakınmalıyız. Sanayi kabuğu olan gıdalar, sağlıklı kalmamızı zora sokar.

31 yaşındayım. 1 aydır evliyiz. Ama her defasında ben daha işin başında eşimden utanıyorum. Geciktirici sprey kullan diyorlar. Uygun mu?
Anlattıklarınızdan erken boşalma sorunu yaşadığınızı anlıyorum. Bu şikayetlerde günlük hayatta en sık önerilen yöntem geciktirici sprey kullanımıdır.
Geciktirici sprey ile penisin hissizleşmesi sağlanarak boşalma süresinin uzaması amaçlanmaktadır.
Aslında bu sprey ya da jellerin içeriği lokal anestezide kullanılan maddeleri ihtiva etmektedir. Cinsel birleşme sırasında eşinizin de cinsel bölgesine bulaşır ise her iki tarafta da haz kaybına neden olabilir.
Önce eşinle, sonra psikiyatristin ve gerekirse sonra iç hastalıkları ve üroloji doktorlarınla görüşebilirsin.

5 aydır adet düzensizliğim var. Göğüslerim şiş ve ağrılı. Ara sıra ucundan süt gibi sıvı geliyor. Bu bir hastalık belirtisi olabilir mi?
Olabilir. Bu anlattıklarına göre sana en azından TSH, Prolaktin testi yaptırmak gerekir. Adet düzensizliği, gebe kalamama, göğüslerden emzirme dönemi dışında süt gelmesi şikayetlerinden herhangi biri veya birkaçı ile başvuran kadınlara doktorlar tarafından kanda prolaktin hormonu ölçümü istenir. Eğer bu hormon yüksekse hipofiz dediğimiz beyindeki hormon kontrol merkezinin filmine ihtiyaç olabilir. İhmal etme. Böyle bir durum gebe kalma ihtimalini azaltabilir.