DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 31 Temmuz 2015

Parazitlerin düşmanı eğrelti otu

6 ay önce dışkımda kurt vardı. 1 yıl önce de oldu tedaviyle düştü. Çiğ köfte sevmem ama etsiz yerim. Yine başlamış. Ne yapmalıyım? Parazitler sadece çiğ köfteden geçmez. Evde birlikte kaldığınız kişiler varsa hep beraber tedavi olmalısınız. Yoksa herkesten herkese tekrar bulaşabilir.
Ayrıca dışarıda yemek yediğiniz yerlerden kaynaklanıyorsa aynı şekilde parazit bedene tekrar giriyor olabilir. Farklı tip parazitler var. Size verilen tedaviyi tam ve doğru uygulayın.
Dışkı takibinizi yapın. Dışkıda parazit tespit ederseniz hemen laboratuara test ettirin. Parazitin tipini öğrenelim. Ona göre tedavi verelim. Tedavileri farklı doktorunuzla bu şik‚yeti paylaşın.
Zerdeçal, karanfil, sarımsak, papatya, kekik, eğrelti otu, zencefil tüketmenizi öneririz.

6 aydır sürekli bisiklet sporu ile ilgileniyorum. 3 aydır makatıma, torbalarıma, kasıklarıma yayılan ağrılarım oluyor.
Prostat iltihabı olabilir dediler. 27 yaşında olur mu? Sporla ilgisi olabilir mi?
Bisiklet oturakları dar ise, yarış bisikleti benzeri öne doğru eğilme pozisyonu ile kullanım sürekli ise bu sporla ilgili olabilir. Özellikle 'Pudental' sinir dediğimiz sinir kablosu bu tip durumlarda baskı altında kalır. Bu tip şikayetler yapabilir. Prostat bezi iltihaplarında da bu tip şikayetler olduğundan karıştırılabilir. O yaştada iltihap olabilir. Üroloji uzmanına benim dediklerimi de ilet. İltihap ihtimalide araştırılsın.
Ayrıca yaptığın sporuda gözden geçir. Hatta bir süre bırakarak şikayetlerinin etkilenip etkilenmediğini takip et.

Annem 63 yaşında. Karın ağrısı vardı. Sonra ağrı sağ omuzuna çıktı. Acile götürdük. Safra kese iltihabı tanısı koydular. Omzuna bakmadılar. Tedavi devam ediyor. Şikayetleri azaldı. Omuzuna da baktıralım mı?
Safra kese iltihaplarında ağrılar sağ omuza yayılabilir.
İltihap tedavi edildikçe şikayetler azalabilir. Annenin yaşı 63 olduğu için kireçlenme veya lif veya kıkırdak ile ilgili aşınmaları açısından baktırabilirsin. Bir kez fizik tedavi uzmanı tarafından eklem ve bağlanma dokuları değerlendirilebilir.