DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 20 Mayıs 2015

Bağırsak parazitine sarımsak kalkanı

2 aydır bağırsaklarımda kurtlarım var. 1 ay önce askerden geldim. 10 gün önce doktorlara gittim, farklı ilaçlar verdiler. Hiç geçmedi. Ne yapmalıyım?
Ailenizle birlikte kaldığınız kişiler varsa hep beraber tedavi olmalısınız. Yoksa herkese tekrar bulaşabilir. Ayrıca dışarıda yemek yediğiniz yerlerden kaynaklanıyorsa aynı şekilde parazit bedene tekrar giriyor olabilir. Size verilen tedaviyi tam ve doğru uygulayın. Dışkı takibinizi yapın.
Dışkıda parazit tespit ederseniz hemen laboratuvara test ettirin.
Parazitin tipini öğrenelim. Ona göre tedavi verelim. Zerdeçal, karanfil, sarımsak, papatya, kekik, eğrelti otu, zencefil tüketin.

Fırıncıyım. Sabah erken kalkıyorum. Geceleri çok horluyorum. Horlama nasıl giderilir?
Horlama hastalığı iç hastalıkları- göğüs hastalıkları ve kulak burun boğaz hastalıkları bölümlerinin bir arada tedavi etmek zorunda kaldığı çok önemli bir şikayet ve hastalıktır. Hem dinleyenler hem dinletenler sağlık açısından zarar görür. Hemen doktor muayenesi şart. Yapılan tahlillerle rotamız belli olur. Bazen operasyon gerektiren, bazen ilaç kullanmamızı gerektiren tespitler olabilir. Yatış pozisyonu, meslekler, günlük hayat özellikleri ayrıntılı incelenmeli. Tembellik yapar. Gece kötü uyunduğundan gündüz sersem sersem geçer.
Harekete geç, muayene ol. Nefesinin tadını çıkar.

Eşim 23 yaşında. Regl kanamaları gecikmeli oluyor. Bir de doktora gitmeye utanıyor mu korkuyor mu anlamadım.
Herhangi bir ilaç kullanmıyor. Kendisini tanıdığımdan beri sürekli burun akıntısı ve öksürüğü var. Bunun için gittiği doktorun verdiği ilaçları kullandı ama bir faydasını göremedi. Siz ne tavsiye edersiniz.
Adet kanaması olarak tanımlanan menstruasyon kanamalarının ne zaman başladığı önemli. Başlangıcın geç olduğu durumlarda düzensiz adet kanamaları hastalık olmaksızın gerçekleşebilir.
Özellikle hormon hastalıkları ve yumurtalık hastalıkları adet gecikmelerine neden olabilir.
Kalıcı sıkıntılar olmaması için erken muayene ve tetkik önemli.
İhmal etmeyin.