DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 23 Mart 2015

Farklı ilaçlar ağrı yapar

Doktor bey 1 haftadır grip ilacı kullanıyorum. Karnım da ağrıyor. Hala öksürüyorum. Antibiyotik kullansam olur mu?
Grip ilacı diyerek kullanılan ilaçların çoğunun içinde ağrı kesici özellikte ilaçlar vardır. Yani aslında üst solunum yolu enfeksiyonlarında meydana gelen beden ağrılarının hissedilişini azaltırlar.
Eğer yemek borusu, mide, oniki parmak bağırsağınızda iltihap veya yara gibi Değişiklikler varsa bu ilaçların kullanılması ağrı yapar.
Bu nedenle grip ilacı Dediğiniz ilacı kullanmayın.
Öksürük koruyucu bir reflekstir.
Korkmayın.
Ancak 1 haftadır şikayetler devam ediyorsa artık doktora muayene olmanız gerekiyor. Antibiyotik ihtiyacı doktor Tarafından gerek görülmedikçe kullanmayın.

Yıllardır tansiyonum yüksek. 1 ay önce ilaç kullanmam gerektiği söylendi. Daha yaşım 45 şimdi başlarsam, alışkanlık yapmaz mı?
YAPMAZ. Çünkü tansiyon düşürücü ilaçlarda Alışkanlık yapma özelliği yoktur.
İlaç kullanılmazsa hastalık riskinin arttığı, kilo verme-sigarayı Bırakmahareket etme gibi ilaç almadan tansiyon düşürücü uygulamalara rağmen tansiyonu emniyetli sınırlara inmeyen kişilere ilaç verilir. Gerektiği halde ilaç kullanmayan kişilerde damar tıkanıklığı, kalp krizi, böbrek HASTALIKLARI gibi ek hastalıklar ortaya çıkar. Erken yaşlarda ortaya çıkan tansiyon yüksekliği durumu daha erken ek hastalık çıkması demektir. Korkma, korku tansiyonu yükseltir. Doktoruna güven, dediğini uygula.

Doktor bey yıllardır mide şikayetim var. 3 Yıldır 4 kere Endoskopi yaptırdım. Hala şikayetlerim geçmiyor. Bildiğiniz iyi bir yer varsa gene yaptırabilirim.
Sindirim sistemi Hastalıkları çoğu kez alışkanlıkların değiştirilmesi gereken hastalıklardır. Endoskopi öncelikle araştırma, tetkik ve Tanı koymak için yapılır. Özellikle gastrit, ülser gibi hastalıklarda tedavi Amacıyla kullanılmaz.
Hangi hastalık tanısı konduğunu belirtmemişsiniz. Tanıya göre perhiz, ilaç, takip uygulanmazsa 40 kere Endoskopi yaptırsanda bir işe yaramaz. Keramet endoskopide değil sende. İlaç, takip ve tetkiklerine doktorun karar versin.

12 haftalık gebeyim. Baş ağrılarım oluyor. Ağrı kesici kullansam zararı var mı?
Öncelikle başın neden ağrıyor? Bunu hemen bulalım. Tansiyon yükselmesi, şeker düşmesi, Kansızlık, stres, boyun fıtığı gibi bir çok hastalık baş ağrısı yapabilir. Tedavileri farklıdır. Özellikle gebelikte doktorunuz Tarafından size özel bir öneri yapılmamışsa içinde parasetamol olan ağrı kesiciler kullanılabilir. Ama birinci hedef ağrıyı kesmek değil sebebi bulmaktır.