DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 26 Ağustos 2014

Kaygı aşkı vurabilir!

Nafiz Bey geçenlerde bir yazı okudum. Yumurta cinsel ilişkiyi iyileştiriyormuş. Ben korkumdan az yiyordum. Fazla yesem kolesterol yükselir mi? Yardım eder misiniz?

Eskiler 'Her seçiş, bir vazgeçiştir' derler. Önce tedirginliğinden kurtulman gerekiyor. Ürkek bir halin var. Özellikle kaygı, ürkeklik, korku, stres cinsel ilişkideki performansı direkt ve sürekli etkiler. Kaygıdan kurtulamadığın müddetçe bir kere de 20 tane yumurta yesen de sıkıntılarından kurtulaman mümkün değil. Ayrıca stres kolesterolü yumurtadan fazla yükseltir bunu da unutma. Kontrollü ve düzgün şekilde tüketirsen sana da kolesterolüne de hiçbir zararı dokunmaz.

Doktor Bey 2 gün önce halsizlik başladı. İdrarım koyulaştı. Bu gün gözlerim sararmış.Eşim söyledi.
Dışkımda macun ve gri gibiydi.
Renksiz gibi yani. Sarılık oldum galiba doktora gitmem gereklimi?
İlkokulda da olmuşum o zaman doktora gitmemişim.Ne yapmalıyım?

Olmaz. Mutlaka doktora gitmen lazım. Okulda geçirdiğin sarılık hangi mikroba bağlıydı onu bile bilmiyoruz.
Anlattığına bakarak sarılık ayrımı yapamayız.
Mikrobik mi yoksa safra taşına ya da başka bir hastalığa bağlı sarılıkları ayırt etmek için kan tahlili, ultrason gibi tetkikler yapmalıyız. Hemen şimdi en yakın doktora git. Hatta gerekirse acil kliniğe başvur. İlk değerlendirmeleri yaptır. Bulaşıcı hastalık varmış gibi tedbir al. Yeme içme malzemelerini ayır.
El temizliğine dikkat et. Kimseyle öpüşme-tokalaşma-sarılma-darılma.

Dün kilo vermeye karar verdim.
Ben eti yağlıysa çok severim çok da yerim. Eskiden doğsam dinazor olurmuştum. Şimdi zayıflamak istiyorum. ancak ne yiyeceğimi bilemiyorum. Ne önerirsiniz?

Sürekli aynı yöne gidersen dünyayı bir tur dolaşır yine aynı yere gelirsin.
Yani sadece yemek yemeyle ilgili çözümler ararsan daha çok ararsın.
Önce hareket etmen gerekli. Ancak günlük hayatına hareket kattığın kadar hızlı zayıflar ve zayıflığını muhafaza edersin. Meraklanma yemek listeni veriyorum. Acılı ye bir zarar vermiyorsa. Kırmızıbiber metabolizmayı hızlandırır. Yemeklerde salatalarda bolca kullanmaya çalış. Yağsız yoğurt, bol su, yulaf ve çavdarlı ekmek, elma sirkeli bol sebze salatasıyla yenilirse süper olur. Yavaş yavaş yersen daha iyi olur. Ara ara da meyve atıştırabilirsin.
Unutmadan otçul dinazorlar hakkında da bilgin var mı? Bana sorarsan bir araştırmanı tavsiye ederim.

Nafiz Bey dövme yaptırmak istiyorum. Ancak kanser yapıp yapmadığını bilmiyorum. Kalıcı dövme kanser yapar mı? Bilgi verir misiniz?


Geleceği bilmem mümkün değil. Ama anladığım kadarı ile dövme konusunda da çok istekli değilsin. Bir uygulama kanser yaparsa tehlikeli yapmazsa tehlikesizmidir? Özellikle bulaşıcı hastalıklar açısından dövme ile ilgili riskler vardır. Derisi insanın orijinal ve vazgeçilmez kıyafetidir. Bunu unutma.
Paha biçilmez, dünya da bir tane olan bir kıyafettir insanın cildi. Mümkün olduğu kadar korumak kollamak önemlidir. Çünkü yedek parçası yok.
Bunun öneminin farkına varıp karar verirsen senin için daha iyi olur. Sonra pişman olup sildirmek isteyebilirsin. İyi düşün kararını öyle karar ver.