Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 2 Eylül 2015

Ya evlenelim ya da ayrılmak istiyorum

Kadının bu söylemine tamam evlenelim diye cevap verildiği takdirde, er kişinin süpriz evlenme teklifi sıkıntısından kurtulmasına vesile olan durumdur. Bir müddet sonra kadın evleniyoruz diye sevinmekten vazgeçip, bir evlenme teklifi bile etmedin diye başınızın etini yemeye başlayacaktır.
Evlilik sözü isteyen kadının da beyanatı olabilir bu. Bazı kadınlar anında olmasa bile gelecekte görmek isterler. Hayal kurmak isterler. Bu sözü (evleneceğiz) duymak isterler. "Belki bir gün" bile yetebilir bazen. O bile yoksa zaten daha geri dönmezler.
Formsuz ama burnu havada futbolcu repliğinin başarısız bir ilişkide vuku bulmuş halidir.
- Hocam ya oynat beni ya da satın.
- Sie lan (Yani Defol)
Ama bi tehdidi hiçbir zaman idrak edemedim. Adamdan ayrılmayı göze alabiliyorsan, aynı adamla niye evlenmek istiyorsun? diye sormazlar mı?
Belki de gerçekten ayrılmak için bahane arıyor ve erkeği evlilik cümlesinden vurmayı göze alıyordur.
- Berk bu ilişki böyle gitmiyo
- Ne yapalım canım?
- Ya evlenelim ya da ben ayrılmak istiyorum.
- Evlenelim o zaman
-Yuh öküz böyle mi evlilik teklif ediyorsun? Senin gibi bir odunla evlenmem ben, ayrılıyorum senden.
Hayatın blöfüdür.
Karşınızdaki evlenmeye korktuğu için harekete geçemiyorsa, iyi yapmış olabilirsiniz. Ama sizinle evlenmek istemediği için harekete geçmemişse, evlenmeye ikna etseniz bile mutsuz bir evliliğiniz olacaktır.
Sonuç olarak, evliliğe gitme ihtimaliniz %50'lerde iken, mutlu olma ihtimaliniz %20'lerdedir bu cümleyi kurduğunuzda.

SARIŞIN FIKRASI
Bardaki taburede oturan kör adamın biri barmene, -"Hey! Bir sarışın fıkrası duymak ister misin?" demiş. Barmen birden tamamıyle sessizleşmiş. Yanındaki adam fısıltı ile ona -"Fıkrayı anlatmadan önce bilmen gereken bir şey var. Barmen sarışın, fedai sarışın, ben de 1.95 boyunda, 200 kg ağırlığında karatede kara kuşaklı bir sarışınım. Bununla birlikte yanımda oturan adam 2.02 boyunda, 225 kilo ağırlığında sarışın bir halterci. Senin sağındaki arkadaş ise 2.20 boyunda, 300 kg ağırlığında sarışın bir güreşçi. Bunu ciddi olarak düşün bayım. Hala bu fıkrayı anlatmak istiyor musun?" Kör adam: -"Hayır, en az beş kez açıklamak zorunda kalırım."

ŞEYTANI LANETLE

Papaz ölmek üzere olan adamın üzerine eğilerek ; "ölmeden önce şeytan ve onun kötülüklerini lanetle" der. Ancak adamdan ses çıkmaz. Papaz gene; Ölmeden önce şeytanı ve kötülüklerini lanetle" ama adamdan gene ses çıkmaz. Papaz iyice kızmış bir şekilde; Neden şeytanı ve kötülüklerini lanetlemiyorsun be adam?" "Nereye gideceğimi bilmeden kimse hakkında yorum yapmak istemiyorum"

ŞİKAYET
Bir gün doktorlar delileri test etmek istiyorlarmış ve kim akıllandıysa, onu bırakacaklarmış. Duvara kocaman bir resim asmışlar. Resim kırmızı otobüs resmiymiş. Doktorlar delilere "Atlayın otobüse" demişler ve deliler resme doğru yürüyüp girmeye çalışmışlar.
Bir deli arkada dikilmiş. Doktorlar "Bu neden otobüse girmiyor" diye sormuş.
Deli cevaplamış:
-Biletim yoktu...

AlkışlıYorum
Bir arkadaşımla sinema fragmanlarını seyredip yorum yapıyoruz. Issız adama sıra gelince arkadaşın yorumu şu oluyor; ''Kanka Issız adam da neymiş, hayatın gerçeği işsiz adam..." Susuyorum.

ÖĞRENCİ BAYILDI
Öğrenci Bayıldı (Malzemeleri Yazınız) Malzemeler:
42 adet öğrenci 1 tutam sınav kağıdı 1 adet büyük boy sınıf 1 adet öğretme yeteri kadar sinir bozucu söz Mümkün olduğunca kopyalardan ayıklanan öğrenciler(!) sınıfa iyice serpiştirilir. Öğrenciler yerleştikten sonra biraz sinir bozucu söz yardımıyla moralleri bozulur. Bu durum geçmeden sınav kağıtları dağıtılıp sınıfın kapağı kapatılır.
Öğrenciler iyice pembeleşinceye kadar (yaklaşık 45 dakika) sınav sürdürülür.
Bu sırada öğretmenin de sınıfı dolaşması gerekmektedir. Eğer öğretmen dolaşmazsa oturduğu yerden hala canlı kalabilen öğrenciler için artan sinir bozucu sözleri sarfeder. 45 dakika dolduktan sonra öğrenciler bir tenefüs sınıfta bekletilir. Daha sonra sınıfın kapağı açılır. Artık "Öğrenci Bayıldı "bol acılı" sosla servise hazırdır.
Afiyet Olsun